Share Button

Cum alegi un scaun de birou potrivit?Alegerea unui scaun de birou s-ar putea sa nu para o prioritate, dar sa fiti confortabil la locul de munca s-a dovedit ca va ajuta sa cresteti productivitatea, si va influenteaza sanatatea fizica pe termen lung.

Cu 58% dintre oameni care spun ca petrec peste 5 ore la biroul lor pe zi, acesta este un timp extraordinar de lung pentru a va simti inconfortabil si va poate afecta viata de zi cu zi.

Daca utilizati un monitor, inaltimea gresita ar putea duce la incordarea gatului. In mod similar, fara un sprijin adecvat din partea scaunului, ati putea sa va confruntati ma devreme sau mai tarziu cu dureri de spate.

Limitarea acestor probleme ar trebui sa fie esentiala in considerarea dvs. atunci cand alegeti un nou scaun de birou. Pentru ca exista atat de multe modele de scaune de birou ieftine, este destul de dificil sa faceti alegerea corecta, in sa in randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva detalii care va pot ajuta sa faceti alegerea ideala.

Cititi pana la final pentru a putea stii cum sa alegeti un scaun de birou potrivit.

Cat de inalt ar trebui sa fie un scaun de birou?

Cat de inalt ar trebui sa fie intr-adevar un scaun de birou depinde de individ, iar a putea controla inaltimea va va permite sa gasiti pozitia optima pentru dvs. Un scaun prea scazut poate provoca dureri in zona inferioara a spatelui, sindromul tunelului carpian.

Daca este setat prea sus, poate duce la cotul Golferului care este durerea si inflamatia pe partea interioara a cotului. Lezarea cauzata de o postura slaba la birou va poate provoca probleme serioase in birou si in afara acestuia.

Deci, pentru a evita aceste leziuni, trebuie sa gasiti ergonomia adecvata a scaunului pentru dvs. Pentru a ajuta la masurarea inaltimii corecte, stati in fata si orientati-va pe scaun.

Este recomandat ca punctul cel mai inalt al scaunului sa fie la nivel cu partea inferioara a genunchiului, apoi, odata ce stati jos, ar trebui sa asezati picioarele odihnite pe podea si sa aveti genunchii la un unghi de 90 °. Aceasta este cea mai buna pozitie a corpului pentru a sta la birou.

Dupa ce ati setat scaunul la inaltimea corecta, il puteti folosi pentru a privi ergonomia restului biroului. Ar trebui sa fiti capabil sa va incadrati si sa va incrucisati picioarele sub birou. Daca nu, are nevoie de ridicare scaunul.

Sau daca descoperiti ca trebuie sa ridicati bratele pentru a ajunge la tastatura, atunci biroul dvs. este prea sus. Veti gasi ca sunteti cel mai confortabil cu nivelul coatelor cu partea de sus a biroului.

Caracteristicile importante ale unui scaun de birou

Alte lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand cautati un nou scaun de birou sunt:

  • Suport lombar: un suport lombar reglabil va va oferi libertatea de a modela scaunul dvs. pentru a se potrivi cu spatele inferior. Acest lucru este deosebit de important daca doriti sa evitati incordarea in spate sau orice alte rani pe termen lung.
  • Baza scaunului: a avea roti pe baza scaunului dvs. este mai important decat ar parea. In timpul zilei de lucru, nu luati in considerare cat de des va deplasati si va intindeti pentru a apuca obiecte de la dvs. sau de la biroul unui coleg. Rularea este importanta pentru prevenirea incordarii atunci va intindeti pentru astfel de articole.
  • Material: Asigurati-va ca materialul este confortabil, dar veti dori de asemenea, sa fie respirabil. Tesatura respirabila va opri scaunul sa devina prea cald si inconfortabil. O perna va adauga de asemenea confortul scaunului, deoarece nu veti mai putea simti baza atunci cand stai jos.
  • Testeaza scaunul: Nu este un lucru pe care il puteti cauta in mod necesar, dar testarea unui scaun inainte de a-l cumpara poate face o diferenta importanta. Asigurarea ca sunteti confortabil si ca ofera un sprijin adecvat va va ajuta sa faceti alegerea corecta.

Tineti cont asadar de aceste detalii, care va vor ajuta sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste scaunul de birou.

There are no comments.

Leave a Reply