Share Button

Ce este operatia de lipoaspiratie?
Voi stiti ce este operatia de lipoaspiratie? In acest articol va prezentam tot ceea ce trebuie sa stiti despre operatia de lipoaspiratie si despre ce presupune aceasta.

Lipoaspiratia reprezinta o procedura chirurgicala prin care se indeparteaza  grasimea care se afla in exces in unele zone de pe  corp si care are loc de obicei cu anestezie generala sau cu rahianestezie, si implica mai o serie de incizii mai mici de aproximativ 3-4 mm,  doar cateva ore pentru oparatie si doar cateva zile pentru  recuperare. Durata pe care o au interventia si recuperarea depind de obicei de cantitatea de grasime care se elimina, de ariile tratate, de tehnica folosita, indemanarea  pe care o are chirurgul si de starea de sanatate pe care o are pacientul.

Lipoaspiratia facuta pe persoanele care sunt obeze in scopul de a pierde din greutate are  rezultate dazamagitoare in cele mai multe cazuri. Pacientii trebuie sa inteleaga cat mai bine ca lipoaspiratia reprezinta o metoda prin care se obtine conturare corporala dar  nu este o metoda de slabire, si ea ajuta de obicei la eliminarea depozitelor de grasimi care nu se pot indeparta prin sport sau prin dieta.

Deoarece reprezinta o procedura de chirurgie serioasa ce se face cu anestezii, se recomanda ca pacientii sa apeleze in general la chirurgii plasticieni care sunt specialisti si cunoscatori ai acestei tehnicii.

Exista in prezent mai multe metode de dizolvare a grasimilor cu ajutorului unui laser care in cele mai multe cazuri se combina si cu lipoaspiratia traditionala. Exista si metode noi dar nu sunt  de fiecare data  cele mai eficiente, si de asemenea,  trebuie testate.

Zonele ce pot sa fie tratate cu ajutorul lipoaspiratia sunt numeroase. De obicei femeile au o tendinta de a depune grasimea la nivelul coapselor in zona externa , intern, in zona soldurilor si pe  flancuri, iar barbatii tind sa  depune la nivelul abdomenului si pe flancuri. Desigur ca nu e o regula, si ca ambele sexe pot sa depuna in variate zone de pe corp.

Ideea de LIPOSCULPTURA include un procede de remodelare corporala care implica de obicei aspiratia grasimii din unele zone unde se afla in cantitati mai mari decat ar trebui si transplantarea ei intr-o alta zona deficitara ori cu depresiuni.

Lipoaspiratia  poate fi facuta si cu o anestezie locala pentru toate depozitele foarte mici si in aceste cazuri medicii pot sa aleaga  sa o faca manual, cu o seringa legata la o canula mica.

Cand urmeaza sa se vada rezultatele dupa operatie?

Rezultatele nu vor fi evidente imediat, ele vor incepe sa devina vizibile abia dupa o saptamana, in momentul  cand incep sa dispara edemele, insa rezultatele se vor imbunatati si in urmatoarele luni. Rezultatul  va fi evident doar  dupa intre 3 si 6 luni.  Lucrul acesta ar trebui sa fie  inteles cat mai bine si pacientul ar trebui avertizat pentru ca el sa aiba rabdare si pentru ca sa continue sa aiba un stil de viata cat mai sanatos si  cu cat mai multa miscare si o alimentatie corespunzatoare. Pentru ca totul sa decurga bine va recomandam sa faceti tot ce va spune medicul.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply