Share Button

Este mai bine si mai putin stresant sa incepeti experienta de conducere departe de orasele mari, asa ca incercati sa va luati masina departe de destinatii importante.

Un scenariu placut pentru o excursie in Anglia ar fi sa inceapa (fara masina) intr-un oras mai mic gen Bath, sa inchiriez o masina cand parasesc Bath, sa explorez Marea Britanie pentru petrecerea timpului liber, apoi sa renunt la masina din York si sa trec la trenul din Londra, unde ma pot baza pe sistemul excelent de transport public.

Cauti inchirieri autoturisme? Intra pe Cezarautorent.ro.

Luand exemplu meu ipotetic, in acest fel va veti bucura de peisajele din itinerariul dvs. din Anglia in acest caz, fara sa platesc prea mult pentru inchirierea unei masini (voi inchiria una, dar nu o voi folosi pe toata perioada excursiei).

Acestea fiind spuse, aveti grija la posibilele inconveniente de a va lua masina intr-un oras cu adevarat mic – un birou regional foarte mic are aproape sigur o flota mai mica si personalul poate fi mai putin pregatit pentru a face fata chiriasilor straini.

Nu va sugeram sa va ridicati masina sau sa renuntati la aceasta intr-un oras mic,  intr-o Sambata dupa-amiaza sau Duminica – sau oriunde in vacanta, cand birourile sunt probabil inchise (cu exceptia garilor si a aeroportului).

Ridicarea unei masini la un aeroport costa, de obicei, mai mult decat ridicarea acesteia din centrul orasului. Daca nu aveti nevoie de o masina imediat dupa zbor, cautati un pret mai ieftin de inchiriere, cu ridicare din centrul orasului. Dar pickup-ul aeroportului poate fi in continuare o solutie, in functie de pret si politicile locale; Multe locatii centrale de inchiriere pentru masini au orar mai scurt (si se pot inchide la pranz) sau sunt “ingropate” intr-un labirint de strazi inguste.

De asemenea, luati in considerare traficul – poate fi mai usor sa va deplasati de la un aeroport decat de la o parcare situata in inima orasului. Inainte de a alege o locatie de inchiriere, gasiti-o pe o harta.

Puteti afla ca un birou al statiei de tren este mai usor de gasit decat unul din centrul orasului (desi unele statii de preluare din gari au taxe de tip aeroport). Din fericire, taxele aeroportului / statiei de tren se aplica numai locatiei dvs. de preluare.

Autoturismele europene sunt inchiriate pe perioade de 24 de ore, deci ganditi-va cu atentie la alegerea timpilor de ridicare si de retragere – daca ridicati masina la ora 10 dimineata in prima zi si o lasati la amiaza in ultima zi, veti  plati o inchiriere pentru o zi intreaga, folosind masina doar cateva ore. Nu rezervati timpul de preluare mai devreme decat aveti cu adevarat nevoie de masina.

Uneori poate avea mai mult sens sa incepeti si sa terminati inchirierea masinilor in diferite orase. Asteptati-va la taxe situate intre 100-300 $, dar aveti grija ca acest cost poate creste, mai ales daca punctele de inceput si sfarsit (la ridicarea si la lasarea masinii) sunt situate la distanta foarte mare.

 

There are no comments.

Leave a Reply