Share Button

Ce cheltuieli imediate ai dupa ce iti cumperi o masina second hand?O masina este fara doar si poate o necesitate la casa omului, dat fiind faptul ca aceasta poate sa fie folosita cu succes in atat de multe scopuri.

Unele persoane folosesc masina personala pentru a merge la servici, altele o folosesc pentru a merge la cumparaturi, iar exemplele lor pot continua.

Ei bine, dintre persoanele care aleg sa isi cumpere un autoturism, majoritatea se orienteaza spre o masina second hand, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care o masina nemteasca care are o vechime de 10 ani este mai aspectuoasa si chiar mai performanta decat o masina noua, de la un producator oarecare de pe piata.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere o astfel de masina, trebuie sa fie constienti de faptul ca odata ce cumpara masina, mai au nevoie de o suma de bani pentru a-si transcrie bunul pe numele lor.

Deasemenea, mai trebuie precizat ca dupa transcrierea masinii, noii proprietari mai trebuie sa incheie si o polita de asigurare rca, pentru ca totul sa fie in regula.

In ceea ce priveste RCA-ul, trebuie mentionat faptul ca acesta este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, prin intermediul careia tertii prejudiciati intr-un accident auto, sunt despagubiti, indiferent ca discutam despre vatamari corporale, daune la autovehicule, decese sau alte situatii neprevazute.

Un amanunt extrem de important este acela ca o polita de asigurare rca se incheie atat pentru toate autoturismele care sunt inmatriculate in Romania, cat si pentru acele autoturisme care urmeaza sa fie inmatriculate in viitorul apropiat.

Cei care nu detin foarte multe informatii cu privire la politele de asigurare rca, trebuie sa stie ca o asemenea polita e asigurare nu favorizeaza masina care este asigurata. Tocmai acesta este si principalul motiv pentru care soferii romani nu opteaza niciodata pentru cele mai scumpe polite rca.

In ceea ce priveste polita de asigurare mai  trebuie mentionat faptul ca scopul unei polite de asigurare rca, este acela de a despagubi soferul care nu a avut nici o vina pentru producerea accidentului.

Tot referitor la despagubirile oferite de catre firmele de asigurari, trebuie precizat ca acestea se platesc si in cazul persoanelor care nu isi au domiciliul sau rezidenta in Romania.

Iarasi trebuie precizat faptul ca in situatia in care conducatorul masinii care a produs accidentul nu este proprietarul masinii, atunci compania de asigurari trebuie sa suporte despagubirea in baza rca-ului.

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il cunoasca lumea referitor la aceste polite de asigurare rca, este faptul ca incepand cu anul 2012, limitele de despagubire pentru rca sunt urmatoarele:

  • pentru pagubele materiale despagubirile ajung pana la 1.000.000 EUR/eveniment;
  • pentru vatamarile corporale si/sau pentru deces, despagubirile pot ajunge pana la 5.000.000 EUR/eveniment.

Asadar, dupa cum se poate observa, cei care isi cumpara o masina second hand, prima data trebuie sa ii faca acesteia o polita de sigurare RCA, dupa care se pot gandi la toate celelalte cheltuieli importante precum schimbul de ulei, schimbul distributiei, etc.

There are no comments.

Leave a Reply