Casa din containere – avantaje si dezavantaje

Casa din containere – avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Casa din containere – avantaje si dezavantajeIn momentul in care intentionezi sa iti construiesti o casa, cu siguranta trebuie sa te gandesti putin la ce preferinte ai, la bugetul de care dispui pentru a-ti construi casa, plus la multe alte detalii importante.

O idee inteleapta ar fi aceea de a opta pentru o casa tipic romaneasca, construita din caramida, BCA sau boltari din beton.

O alta idee nu foarte rea ar fi aceea de a opta pentru o casa din lemn, care vine cu multe avantaje, dar si cu costuri mai mici privind constructia, decat costurile unei case din caramida, boltari de beton, BCA etc.

Ei bine, in conditiile in care insa iti doresti o casa frumoasa si speciala, ai putea sa te orientezi spre case din containere, iar in continuare vom discuta despre acest tip de case, despre avantajele si dezavantajele lor.

Vom incepe insa cu dezavantajele caselor din containere, dat fiind faptul ca acestea sunt mult mai putine decat avantajele.

Un prim dezavantaj consta in reticenta celor din jur, care cu siguranta nu vor fi incantati de aceasta idee, insa tu nu trebuie sa iti alegi casa care le place lor, ci trebuie sa alegi casa care sa fie pe placul tau.

Durata de viata a acestor case pare sa fie marea lor problema, pentru ca aceasta este de 15-20 de ani, insa daca te vei ocupa de intretinerea casei, aceasta va fi mai rezistenta in timp.

Confortul termic redus este un alt dezavantaj al acestor case, la fel ca si raportul calitate – pret.

Ei bine, daca incepem sa discutam despre avantajele acestor case, trebuie precizat ca acestea sunt mult mai multe decat dezavantajele. In primul rand, trebuie amintita posibilitatea amplasarii modulare in functie de buget. Asta inseamna ca poti amplasa atatea containere cat iti permite bugetul. Impozitul mic pe care il ai de plata pentru locuinta este un alt avantaj major pe care il are o casa din containere.

Un alt avantaj al acestor case din containere este reprezentat de timpul foarte scurt de executie. O asemenea casa poate sa fie construita in maxim 30 de zile, iar casele sunt direct finisate la interior.

Casele din containere se pot monta si se pot deasemenea dezasambla oricand fara sa isi piarda din stabilitate. Cei care trebuie sa se mute, pot sa isi mute si casa cu ei, demontand containerele iar apoi mutandu-le la loc.

Casele din containere pot sa fie amplasate chiar si pe mai multe nivele, asa ca acesta este un alt mare avantaj al acestor case din containere. Ele sunt deasemenea foarte rezistente la cutremure.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca aceste case sunt rezistente si la foc datorita tablei si izolatiei.

Asadar, dupa cum se poate observa, o casa din containere are mult mai multe avantaje decat dezavantaje, asa ca in conditiile in care vrei sa detii o casa frumoasa si speciala, ai putea opta pentru o casa din containere.

Aceasta va fi si ieftin de construit, si va fi gata in cel mult o luna de asteptare.

0 Shares