Ce beneficii obtii cu ajutorul aromoterapiei?

0 Shares
0
0
0

Nu face aceasta greseala: aromoterapia nu inseamna doar difuzarea uleiurilor esentiale. Este intr-adevar o abordare reala a ingrijirii, a carei uleiurile esentiale constituie baza. Pentru mai multe detalii suplimenatre referitoare la specificitatea uleiurilor esentiale poti sa afli daca iti faci un cont doterra.

Aceste esente sunt substante mirositoare volatile produse de anumite plante si care nu contin nicio substanta grasa – desi vorbim de „ulei”. Acestea sunt apoi utilizate intern, extern sau prin inhalare in scopuri terapeutice. Aceasta medicina alternativa, o ramura a fitoterapiei, a fost utilizata inca din Antichitate pentru a ameliora in mod natural anumite afectiuni de zi cu zi, precum oboseala, durerea musculara sau chiar stresul.

In ce cazuri functioneaza aromoterapia?

Virtutile esentelor de plante sunt numeroase, iar mijloacele de a le folosi la fel de variate. Iata cateva dintre cele mai cunoscute beneficii ale aromoterapiei, pentru a te vindeca cu uleiuri esentiale.

Proprietatile relaxante ale anumitor uleiuri esentiale au fost dovedite prin numeroase studii. Mirosul anumitor plante poate intr-adevar sa calmeze activitatea sistemului nervos. Musetel sau lavanda poate ajuta astfel ajuta persoane stresate sau anxioase sa se relaxeze. Uleiul esential de portocale dulci este, de asemenea, utilizat in mod traditional pentru proprietatile sale energizante. 

Anumite uleiuri esentiale favorizeaza relaxarea, astfel ca ele sunt benefice pentru calitatea somnului. Intr-adevar, multe tulburari ale somnului sunt legate de stres si anxietate. Astfel, uleiurile mentionate pentru relaxare pot favoriza somnul.

Totul este legat: daca dormi mai bine, esti mai putin obosit. Dar o oarecare oboseala cronica necesita o atentie speciala. Uleiul esential de menta este in sine cunoscut pentru actiunea sa energizanta, tonica si placuta. Studiile si-au demonstrat astfel capacitatea de a reduce senzatia de efort si de a creste energia si performanta, in special in sport.

Raceala, bronsita, curgerea nasului… Ce se intampla daca pariezi pe aromoterapie? Este intr-adevar posibil sa lupti impotriva infectiilor microbiene datorita uleiurilor esentiale, cum ar fi cea de eucalipt, de exemplu. Migrena poate fi, de asemenea, ameliorata cu ulei esential de lamaie.

Aromaterapia ajuta si la lupta impotriva problemelor de concentrare. Uleiul esential de  lavanda are multe proprietati, antiseptice, regenerator al pielii si, de asemenea, de relaxare si linistire. Asocierea sa cu uleiul esential Cypress cu un miros puternic si revigorant a fost studiata pentru proprietatile sale asupra atentiei. Acest duo de uleiuri esentiale Lavender-Cypress are un efect anti-oboseala imediat si creste performanta cognitiva, imbunatatind atat atentia, cat si vigilenta.

Diferitele moduri de utilizare a aromoterapiei

Exista mai mult de 400 de esente din plante sau parti de plante. Cele mai comune moduri de utilizare sunt:

  • Pe cale orala: aceasta utilizare este cea mai frecventa, dar nu este recomandata fara sfatul medicului. Unele uleiuri esentiale sunt extrem de toxice, deci nu se recomanda auto-medicatia;
  • Cale rectala: supozitoarele pot fi utilizate pentru unele infectii bronho-pulmonare. 
  • Pe cale cutanata:  Prin masaj, acesti compusi patrund prin piele. Ai grija, unele produse active pot provoca iritatii sau alergii pe piele;
  • Prin caile respiratorii: Difuzoarele permit vaporizarea activelor produse. Prin fumigare, inhalari, difuzor electric sau lampa de ardere, ingredientele active intra in bronhii si se alatura fluxului sanguin.
0 Shares