Care sunt cele mai importante calitati ale unui display?

0 Shares
0
0
0

Care-sunt-cele-mai-importante-calitati-ale-unui-displayTelefoanele de ultima generatie au devenit tot mai sofisticate transformandu-se in adevarate smartphone-uri. Una din piese iPhone de baza o reprezinta display-ul, practic acesta devenind cea mai importanta piesa a unui smartphone.

Intotdeauna ne intrebam de ce mereu un display este considerat foarte important. Practic acesta este o piesa de baza a unui iPhone. Este de fapt afisajul, pentru cei care nu cunosc acest termen de origine englezeasca. Ce ofera un iPhone? Practic o afisare extrem de buna prin calitatile speciale ale ecranului. Care sunt cele mai importante calitati ale unui display? In primul rand, rezolutia, densitatea pixelilor care se masoara in pixeli per inch.

In al doilea rand, pe langa aceasta, acuratetea culorilor reprezinta un alt aspect foarte important la un display.

Referindu-ma la datele despre rezolutie, acestea sunt furnizate pentru fiecare display in parte. Trebuie ca orice utilizator de iPhone sa cunoasca aspectele importante referitoare la cifre pentru a achizitiona un display al acestui producator.

Apple ofera cele mai bune display-uri care de regula garanteaza cea mai buna rezolutie. De multe ori cifrele sunt neinteresante pentru clienti, pentru ca acestia nu cunosc foarte bine, unii chiar deloc, date tehnice doar daca acestea le sunt prezentate de un vanzator. Pur si simplu, clientul este interesat de rezultatul pe care il va constata la achizitionarea unui model de iPhone.

In privinta claritatii afisajului, acesta este asigurat si prin culori cat mai naturale. Se incearca printr-o foarte buna rezolutie ca imaginile sa fie redate cat mai bine. Se pot obtine imagini foarte detaliate, numai daca exista mai multi pixeli care pot contribui la recalcularea dimensiunilor imaginilor.

Practic imaginea originala se transfera pe display, prin urmare aceasta este foarte dificil de redat perfect, astfel rezolutia fiind cea care determina claritatea imaginii captate. Depinde practic de caracteristicile afisajului, la care toti cei care produc display-uri pentru iPhone se intrec in a oferi mereu noi modele cat mai performante, dorind nu doar sa-si surprinda clientii, ci totodata sa realizeze un display modern, dar si functional.

Producatorii Apple au furnizat retina display pentru prima oara in 2011, un afisaj electronic care are densitate foarte mare de pixeli. Ca si tehnica se foloseste o serie de straturi de film pentru redirectionarea luminii inainte de transmiterea catre ochiul utilizatorului. Aceasta practic este o inventie foarte apreciata, care este folosita la majoritatea display-urilor, pentru ca este deosebit de performanta, aducand atat claritate cat si perfectiune imaginilor.

Nu in ultimul rand, aceste display-uri sunt si cu touchscreen, pentru ca functionarea tactila pentru a comanda afisajul este cea mai folosita tehnica in prezent. Touchscreen-urile sunt si ele diferite, dar au ca principiu de baza ecranul tactil folosit la aplicatii de baza si la tot felul de aplicatii de pe iPhone.

Fiind o piesa de baza, display-ul unui iPhone trebuie sa fie corect utilizat, intretinut si reparat in cazul defectarii, protejat cu oricare dintre produsele de protectie, inlocuit daca este cazul cu un display de calitate asemanatoare cu cea a piesei originale pentru a putea garanta o folosire a iPhone-ului adecvata.

0 Shares