Tipuri de mecanisme folosite in incalzirea prin pardoseala

Tipuri de mecanisme folosite in incalzirea prin pardoseala

0 Shares
0
0
0

Tipuri de mecanisme folosite in incalzirea prin pardosealaAceste suprafete racoritoare incurajeaza pierderea caldurii corporale, rezultand o perceptie a confortului de racire. Disconfortul localizat datorat pardoselilor reci si calde care poarta uzura normala a piciorului si picioarele de stocare este abordat in standardele ISO 7730 si ASHRAE 55 si manualul ASHRAE Fundamentals and poate fi corectat sau reglat cu sisteme de incalzire prin pardoseala si racire.

Calitatea aerului din interior

Incalzirea prin pardoseala poate avea un efect pozitiv asupra calitatii aerului interior prin facilitarea alegerii unor materiale de pardoseala rece, cum ar fi placi, ardezie, terrazo si beton. Aceste suprafete de zidarie au de obicei emisii foarte scazute de COV (compusi organici volatili) in comparatie cu alte optiuni de pardoseli. In combinatie cu controlul umezelii, incalzirea prin pardoseala stabileste, de asemenea, conditii de temperatura mai putin favorabile in sprijinirea mucegaiurilor, bacteriilor, virusilor si acarienilor de praf.

Prin eliminarea incarcaturii sensibile de incalzire din sarcina totala HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat), ventilarea, filtrarea si dezumidificarea aerului pot fi realizate cu sisteme dedicate de aer exterior care au o cifra de afaceri volumetrica redusa pentru a diminua distributia contaminantilor din aer. Exista o recunoastere din partea comunitatii medicale referitoare la beneficiile incalzirii prin pardoseala, in special in ceea ce priveste alergenii. Va recomandam sa cautati automatizari Salus.

Energie

Sistemele radiante sub podea sunt evaluate pentru durabilitate prin principiile eficientei, entropiei, exergiei  si eficacitatii. Atunci cand sunt combinate cu cladiri de inalta performanta, sistemele de podea functioneaza cu temperaturi scazute la incalzire si la temperaturi inalte in racire  in intervalele gasite in mod obisnuit in sistemele geotermale si in sistemele solare.

Atunci cand sunt combinate cu aceste surse de energie regenerabile incombustibile, avantajele privind durabilitatea includ reducerea sau eliminarea combustiei si a gazelor cu efect de sera produse de cazane si generarea de energie pentru pompele de caldura si racitoarele de lichid, precum si cererile reduse de energie neregenerabila, generatii.

Acest lucru a fost sustinut prin intermediul unor evaluari de simulare si prin cercetare finantata de Departamentul Energiei al SUA, Corporation pentru ipotecare si locuinte din Canada, Institutul Fraunhofer  precum si ASHRAE.

Securitate si sanatate

Incalzirea in pardoseala la temperaturi scazute este incorporata in podea sau plasata sub invelisul podelei. Ca atare, nu ocupa spatiu de perete si nu creeaza pericole de arsura si nu reprezinta un pericol pentru vatamari corporale datorita contactului accidental care duce la declansarea si caderea. Aceasta a fost mentionata ca o caracteristica pozitiva in cadrul institutiilor de ingrijire a sanatatii, inclusiv a celor care deservesc pacientii varstnici si cei cu dementa.

Anecdotal, in conditii de mediu similare, podelele incalzite vor accelera evaporarea podelelor umede (dus, curatare si deversari). In plus, incalzirea in pardoseala cu tevi umplute cu lichid este utila in mediile de incalzire si racire care protejeaza impotriva exploziilor, unde combustia si echipamentele electrice pot fi localizate la distanta de mediul exploziv.

Exista o probabilitate ca incalzirea prin pardoseala sa poata adauga sindromul de dezghetare si imbolnavire intr-un mediu, in special atunci cand covorul este utilizat ca o podea.

0 Shares