Share Button

Probleme touchscreenAproape toate gadgeturile pe care le folosim astazi sunt echipate cu touchscreen. Aceste ecrane necesita o manipulare atenta, deoarece pot ajunge in stadiul de a functiona defectuos cu o foarte mare usurinta. In afara de ruperea accidentala, exista multe alte motive care pot face ecranul tactil sa nu raspunda.

Ecranul tactil al telefonului dvs. Android poate inceta sa raspunda la comenzi fie doar in unele zone, fie intregul ecranul tactil nu mai functioneaza. Problemele cu ecranele tactile Android sunt comune, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre cele mai cunoscute solutii pe car ele puteti urma atunci cand veti avea probleme cu un touchscreen telefon.

Fixarea ecranului tactil Android – Reporniti dispozitivul Android

Vom incepe cu cea mai simpla metoda de a reporni telefonul. Opriti telefonul si asteptati 10 secunde pentru a reporni din nou dispozitivul. Aceasta procedura se numeste si ciclu de putere. Acesta va elimina orice bug-uri sau software-uri problematice. In majoritatea cazurilor, acest pas va rezolva problemele de pe ecranul senzitiv.

Modul sigur

La fel ca si cand reinitializati ferestrele PC in modul sigur, puteti porni cu usurinta dispozitivul Android in siguranta pentru a face fata majoritatii erorilor. Atunci cand un dispozitiv porneste intr-un mod sigur, acesta dezactiveaza toate aplicatiile terta parte si ruleaza numai aplicatiile de sistem. Deci, daca in modul sigur problema ecranului tactil dispare, inseamna ca o anumita aplicatie provoaca aceasta problema. Acum puteti sterge aplicatiile externe una cate una pana la remedierea problemei ecranului tactil.

Pentru a reporni un telefon Android in modul sigur, apasati butonul de pornire de pe telefon si pe ecran, apasati si mentineti din nou pictograma de oprire pentru cateva secunde si va afisa optiunea “Reporniti in modul sigur”.

Pentru telefoanele cu o versiune mai veche de Android, puteti urma pasii de mai jos.

  • Apasati butonul de pornire pana cand se reporneste.
  • Dupa ce telefonul se reporneste, eliberati butonul de alimentare si apasati simultan butoanele de volum (sus si jos) si se va deschide in modul sigur.

Verificati utilizarea memoriei

Nu exista nici o negare a faptului ca raspunsul pe ecranul tactil depinde foarte mult de memoria dispozitivului. Daca memoria sau memoria RAM a dispozitivului Android este aproape plina, este obligata sa va dea probleme de ecran tactil. Memoria este utilizata in timp ce ruleaza aplicatii grele, asa ca trebuie sa le eliminati sau sa le ” fortati ” sa le elibereze memoria.

Deschideti setarile> memorie pe telefonul Android. Acesta va va arata memoria medie folosita pe langa alte statistici. De asemenea, va afisa memoria totala consumata de aplicatii. Faceti clic pe ” Memorie utilizata de aplicatii “. Acesta va afisa toate aplicatiile si memoria folosita de aplicatiile respective. Acum, selectati aplicatia pe care nu o mai utilizati si din mai multe setari (…), “stop”.

Activare redare grafica GPU

Majoritatea aplicatiilor sunt proiectate sa nu utilizeze redarea GPU, ceea ce inseamna ca aceste aplicatii nu utilizeaza procesor grafic sau hardware pentru a-si spori vizibilitatea pe ecran. De asemenea, imbunatateste tranzitia UI care, la randul sau, face ca atingerea sa fie mai receptiva.

Pentru a activa redarea GPU-ului, accesati Settings (Setari)> Options (Optiuni dezvoltator)> Forteaza redarea GPU-ului si porniti butonul.

Testati puncte de atingere

Exista mai multe puncte de atingere pe un ecran tactil. Daca ecranul se comporta intermitent in diferite zone ale ecranului, atunci ar trebui sa testati ecranul pentru zone defecte. Modul simplu de a testa punctele de atingere este de a instala o aplicatie de tester touchpoint. Aceste aplicatii verifica zonele ecranului inregistrand atingerea degetului pe ecran. Unele dintre aplicatii includ tester Multitouch si touch touch test care functioneaza pe toate dispozitivele Android.

Calibrarea touchscreenului Android

Daca ecranul tactil al telefonului Android are comportament indiferent si culorile sunt, de asemenea, oarecum distorsionate, calibrarea este cea mai buna solutie in acest caz. Vizitati Magazin Google Play si descarcati aplicatia de calibrare a ecranului tactil. Aceasta este o aplicatie gratuita care va va asigura detectarea atingerilor dvs. cu o precizie imbunatatita si, de asemenea, imbunatateste reactia la atingere. Aplicatia calibreaza diferite gesturi, cum ar fi o singura atingere, glisare sau diferite alte gesturi.

There are no comments.

Leave a Reply