Servere VPS

Servere VPS

0 Shares
0
0
0

Servere VPSCand vine vorba de gazduire web, exista multe optiuni diferite disponibile incepand de la gazduire web ieftina si pana la gazduire web foarte scumpa. Fiecare are propriile merite, caracteristici si puncte de pret, dar astazi vom fi atenti si vom arunca o privire mai atenta la gazduirea VPS.

Serverele virtuale va permit sa stocati toate fisierele si datele pentru site-ul dvs. web pe spatiul web care a fost configurat sa para si sa se simta ca un server dedicat autonom.

Cum functioneaza VPS hosting?

VPS inseamna Virtual Private Server. O gazduire VPS este un server, cu o copie proprie a sistemului de operare si a resurselor de server alocate, intr-un server mai mare.

Dupa cum sugereaza si numele, intregul aspect al gazduirii VPS este virtual. Tehnologia de virtualizare este mijlocul in care un serviciu puternic este impartit in mai multe servere virtuale. Puteti sa o luati ca si cum ati avea o singura bucata de hardware fizic care functioneaza ca servere separate.

Chiar daca serverul fizic este partajat, exista elementul de confidentialitate cu serviciile. Serverul virtual pe care il utilizati va fi rezervat numai pentru dvs. Nu va trebui sa partajati CPU-ul, RAM-ul sau alte date.

Cea mai mare diferenta dintre shared hosting si VPS hosting este modul in care sunt distribuite resursele serverului. Din punct de vedere al utilizatorului, o gazda VPS inseamna:

  • Performanta garantata – asa cum veti obtine propriile resurse dedicate (CPU, RAM, spatiu de stocare, latime de banda, etc);
  • mai buna securitate a site-ului – Site-urile dvs. vor fi gazduite intr-un mediu izolat, asa ca tot ceea ce se intampla cu vecinul dvs. nu va va afecta;
  • Acces complet la server root – este ca si cum ati gazdui pe o hosting dedicat.

VPS hosting este echilibrul perfect al pretului, performantei, securitatii, accesibilitatii si intimitatii. Unele dintre beneficiile uimitoare pe care le veti obtine prin utilizarea serviciilor sunt:

  • Costul comun al serviciilor;
  • Configurarea rapida a serverului;
  • Acces mai bun la server cu mai mult control;
  • Mediul privat in care functioneaza serverul VPS;
  • Nivel de servicii similar cu cel al unui server dedicat.

E timpul sa faceti upgrade la VPS cand …

Aveti nevoie de viteza

Cand adaugati mai mult continut pe site-ul dvs. web, viteza acestuia va incepe sa scada probabil dupa un timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru site-urile web care se bazeaza pe operatiunile bazate pe baze de date. Daca observati din ce in ce mai mult des acest lucru, atunci cu siguranta este timpul sa contemporati un upgrade in plan si sa treceti de la shared hosting la server VPS.

Lipsa resurselor

Obtinerea continua a erorilor de 503-server inseamna cel mai probabil ca serviciile dvs. nu sunt disponibile vizitatorilor si clientilor dvs., de asemenea. Aceasta inseamna ca nu aveti suficienta memorie pe serverul dvs. (din nou, probabil datorita faptului ca vecinii tai vor folosi resursele). Este timpul sa va deplasati la gazduirea VPS.

Preocupari sporite privind securitatea

Daca ati devenit destul de nefericit ca ati ajuns pe un server care se confrunta cu atacuri multiple impotriva unui alt site gazduit acolo, lucrurile pot fi grele. In acest scenariu, va trebui sa va bazati pe bunele gratii ale gazdei dvs. pentru a gestiona situatia sau, alternativ, sa treceti la VPS.

Sistem de operare special (OS)

Cu acces complet la root (care, de obicei, vine cu planuri de gazduire VPS neadministrate), aveti posibilitatea de a instala si personaliza orice software de care aveti nevoie pentru a optimiza experienta de gazduire. Aceasta flexibilitate este deosebit de valoroasa cand trebuie sa instalati un sistem de operare personalizat.

0 Shares