Share Button

Utilizatea zirconiului in stomatologie In ultimii ani, in ofertele cabinetelor stomatologice au aparut si lucrarile dentare din zirconiu sau asa numitii dinti zirconiu.

Datorita rezistentei de care da dovada si a numeroaselor avantaje estetice, zirconiul a reusit sa acapareze imediat atentia medicilor si a pacientilor si a devenit o optiune cat se poate de buna pentru orice lucrare dentara.

Putem spune despre zirconiu ca a revolutionat stomatologia .

Ce este, de fapt, zirconiul?

Zirconiul este un material ceramic care are culoarea alba si care prezinta o rezistenta superioara. Acesta se gaseste in blocuri de diverse forme si marimi insa in stomatologie nu este folosit in varianta pura, ci intr-o combinatie chimica, denumita oxid de zirconiu.

Proprietatile principale ale acestui material sunt rezistenta, duritatea, culoarea alba si translucida, asemanatoare cu cea pe care o au dintii naturali, precum si faptul ca poate fi prelucrat cu usurinta.

Din pacate, costul final al acestui material este inca destul de mare, ceea ce nu il face foarte accesibil pentru oamenii de rand. Cu timpul insa, pretul ar trebui sa scada, odata cu dezvoltarea tehnologiei de prelucrare.

La ce tipuri de lucrari se poate folosi zirconiul?

In stomatologie, zirconiul are foarte multe variante de aplicare. Acesta poate fi folosit pentru crearea unui schelet de sustinere a lucrarilor ceramice, pentru realizzarea unei coroane sau a unei punti dentare si pentru implanturile dentare. Practic, bontul din zirconiu ofera cele mai bune rezultate estetice si se comporta aproape identic cu radacina naturala a dintelui. Implanturile de zirconiu sunt inca la inceput ( au aparut in 2011), asadar, costul lor poate sa fie destul de ridicat.

Care sunt principalele avantaje ale zirconiului?

Daca iti doresti o dantura care sa reziste intreaga viata, atunci zirconiul poate sa fie, fara doar si poate, o optiune de luat in calcul. Acesta este foarte rezistent, inlocuind cu succes dintii naturali, are o culoare identica cu acestia si prezinta chiar unele proprietati cu adevarat impresionante.

Spre exemplu, o dantura din zirconiu nu atrage placa bacteriana, asadar, sanatatea bucala poate sa fie obtinuta mult mai usor. O dantura realizata din acest material permite un periaj normal si o viata cat se poate de normala, insotita de un zambet perfect.

In Romania, exista din ce in ce mai multe clinici stomatologice care ofera posibilitatea unor dinti zirconiu. Dat fiind faptul ca ne bucuram de servicii stomatologice extrem de ieftine, daca iti doresti o astfel de solutie o poti obtine cu usurinta.

There are no comments.

Leave a Reply