Share Button

Care sunt cele mai folosite materiale pentru garduri?Gardul este un element extrem de important pentru orice proprietate, indiferent ca este o simpla gradina de legume sau o casa rezidentiala.

Acesta este cel care ofera primul contact vizual, cel care protejeaza impotriva diverselor pericole din exterior si cel care ofera liniste.

De-a lungul timpului, gardurile au fost realizate din mai multe materiale. Unele s-au impus prin rezistenta, altele prin eficienta si altele prin aspect deosebit.

Care sunt principalele materiale din care sunt realizate gardurile?

Garduri din lemn

Daca iti doresti un gard clasic, rezistent si simplu, atunci poti incepe sa verifici multitudinea de modele de garduri din lemn. Un gard de lemn este preferat de foarte multi proprietari de case deoarece este ieftin, poate rezista foarte mult timp, este natural si poate avea o estetica excelenta.

Marele dezavantaj al gardului de lemn este faptul ca trebuie sa fie protejat sistematic de factorii naturali. Acesta trebuie sa fie lacuit si vopsit aproape in fiecare an, in asa fel incat sa fie indepartat riscul de degradare.

Garduri din fier forjat

Sunt garduri care dateaza inca din evul mediu si care au o eleganta aparte. Sunt foarte rezistente si au o personalitate aparte, dat fiind faptul ca majoritatea sunt lucrate manual. Daca iti doresti un gard din fier forjat, poti sa mergi cu ideea la firma care construieste garduri si sa te bucuri din plin de rodul imaginatiei tale.

Garduri din caramida

Si caramida este un material folosit inca din urma cu cateva secole. Gardurile din caramida sunt garduri moderne, care pot lua orice forma. Acestea au un efect estetic deosebit, sunt destul de ieftine si pot sa aiba numeroase avantaje: sunt greu de spart, sunt o adevarata bariera termica impotriva zgomotelor si au costuri reduse.

Garduri din beton

Cei care isi doresc intimitate in casa pot opta pentru gardurile din beton. Acestea pot fi foarte inalte si creaza un adevarat baraj in fata vantului si in fata apelor ( daca stai intr-o zona inundabila). Din pacate, acest tip de garduri necesita o autorizatie de constructie, asadar, munca pentru el este mult mai mare.

Garduri in PVC

Desi aparute recent pe piata, gardurile din PVC sunt din ce in ce mai populare. Sunt garduri rezistente in timp, care nu necesita costuri de intretinere si pot fi instalate cu usurinta in orice loc. Asamblarea lor este simpla, culorile si formele pot fi foarte variate iar preturile sunt, de cele mai multe ori, scazute.

There are no comments.

Leave a Reply