Suplimente alimentare - Ce trebuie sa stiti?

Suplimente alimentare – Ce trebuie sa stiti?

0 Shares
0
0
0

Suplimente alimentare - Ce trebuie sa stiti?Suplimentele alimentare pot fi benefice pentru sanatatea ta, dar administrarea de suplimente poate implica, de asemenea, riscuri pentru sanatate. Us Food and Drug Administration (FDA) are autoritatea de a revizui un supliment alimentar pentru siguranta si eficacitate inainte de comercializare.

Suplimente

Ai auzit de ele, este posibil sa le fi folosit si este posibil chiar sa le fi recomandat familiei sau prietenilor tai. In timp ce unele suplimente alimentare sunt bine cunoscute si bine stabilite, altele au nevoie de analize suplimentare. Citeste informatii importante pentru tine si familia ta despre suplimentele alimentare.

Inainte de a lua decizii despre daca sa iei un supliment, discuta cu furnizorul de ingrijire a sanatatii. Va poate ajuta sa obtii un echilibru intre alimentele si substantele nutritive de care ai nevoie personal.

Vezi aici Dieterm complex pentru slabire cu 4 ingrediente active!

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare includ ingrediente precum vitamine, minerale, ierburi, aminoacizi si enzime. Suplimentele alimentare sunt comercializate in forme, cum ar fi comprimate, capsule, perle, capsule de gel, pulberi, si lichide.

Care sunt beneficiile suplimentelor alimentare?

Unele suplimente pot ajuta sa se asigure ca veti obtine suficiente substante vitale care organismul are nevoie pentru a functiona; altele pot ajuta la reducerea riscului de imbolnavire. Dar suplimentele nu ar trebui sa inlocuiasca complet alimentele care sunt necesare pentru o dieta sanatoasa, asa ca, de asemenea, asigurati-va ca mancati o varietate de alimente.

Spre deosebire de medicamente, Suplimentele nu pot fi comercializate ca un tratament, sau ca produse care diagnosticheaza, preveni, sau vindeca boli. Acest lucru inseamna ca suplimentele nu ar trebui sa fie luate in calcul pentru “reducerea durerii” sau “tratarea bolilor de inima.” Afirmatii ca acestea pot fi facute numai in mod legitim pentru medicamente, si nu pentru suplimente alimentare.

Exista riscuri cand iei suplimente?

Da. Multe suplimente contin ingrediente active care au efecte biologice puternice asupra organismului. Acest lucru le-ar putea face nesigure in unele situatii si ar putea afecta sau complica sanatatea. De exemplu, urmatoarele actiuni pot duce la consecinte daunatoare, chiar mortale.

  • Combinatie de suplimente
  • Folosind suplimente cu medicamente
  • Inlocuirea suplimentelor cu medicamente eliberate pe baza de reteta
  • Luand prea mult din unele suplimente, cum ar fi vitamina A, vitamina D, sau fier, unele suplimente pot avea, de asemenea, efecte nedorite inainte, in timpul, si dupa o interventie chirurgicala. Prin urmare, mereu trebuie sa existe sfatul unui medic sau specialist in domeniu atunci cand incepi sa iei anumite suplimente alimentare.

Eficienta de luat in calcul atunci cand iei suplimente

Unele suplimente alimentare va pot ajuta sa obtineti cantitati adecvate de nutrienti esentiali daca nu consumati o varietate de alimente nutritive.

Unele suplimente alimentare pot imbunatati starea generala de sanatate si ajuta la gestionarea unor conditii. De exemplu:

  • Calciul si vitamina D ajuta la mentinerea oaselor puternice si la reducerea pierderii osoase.
  • Acidul folic scade riscul anumitor malformatii congenitale.
  • Acizii grasi omega-3 din uleiurile de peste ar putea ajuta unele persoane cu boli de inima.
  • O combinatie de vitaminele C si E, zinc, cupru, luteina si zeaxantina (cunoscuta sub numele de formula AREDS) ar putea intarzia pierderea vederii la persoanele cu degenerescenta maculara legata de varsta.
0 Shares