Share Button

Sony-renunta-la-gama-Xperia-ZCand cei de la Sony au anuntat lansarea noilor modele din gama Xperia acum ceva timp, nu erau foarte clare planurile companiei cu privire la aceasta serie, pe viitor. Cauti reparatii Sony de cea mai buna calitate? Intra pe Service-Gsm.ro!

Se pare ca viitorul pentru Sony in acest caz, il reprezinta seriile X, XA si X Performance. Inca din 2013 flagship-urile de la Sony au fost definite de litera “Z”.

Am vazut pana acum peste 10 smartphone-uri cu aceasta litera in coada, ultimele dintre ele fiind Sony Xperia Z5 Compact, Z5 si Z5 Premium, lansate in toamna trecuta. Asta a condus la unele asteptari din partea fanilor, ce asteptau aparitia unui eventual Xperia Z6 in acest an, dar asta nu se va mai intampla.

Un marketing manager de la Sony, a confirmat in urma unui interviu acordat unei publicatii, ca Sony “nu va mai lansa un Z6”, sugerand ca aceasta companie se va concentra mai ales pe seria Xperia X.

Performanta X Performance reprezinta tot ceea ce ar fi trebuit sa fie Z6. Acest smartphone de top are un senzor de camera imbunatatit, este echipat cu ultimul procesor Snapdragon 820, dispune de 3 GB de RAM si functioneaza cu sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow.

Cu alte cuvinte, este un flagship in toata puterea cuvantului. Singura zona in care are minusuri in comparatie cu Samsung si LG de exemplu, este display-ul: acesta este un display de 5 inch cu rezolutie 1080p, prezent si pe Z3 sau Z5.

Desi acest smartphone se aseamana cu cele din seriile anterioare din punct de vedere al design-ului, exista si in materie de design anumite schimbari, mai mult sau mai putin evidente.

Telefonul este mai rotunjit la colturi decat modelele precedente iar sticla display-ului este si ea curbata. Acestea nu reprezinta elemente de design revolutionare, dar fac diferenta daca este sa comparam acest device, cu smartphone-urile mai vechi de la Sony.

Compania Sony a trecut printr-un ciclu de upgrade-uri foarte rapid in ultima vreme – Seria Z a fost anuntata in Ianuarie 2013 si pana in luna Septembrie 2015, a fost urmata foarte rapid de Z1, Z2, Z3, Z3+ si Z5.

Aceasta inseamna un flagship la fiecare 6 luni. Daca acest lung sir de upgrade-uri intr-un ritm rapid, se va intrerupe la seria X, ramane de vazut.
Modelul Xperia X Performance este cel mai bun din noua gama X de la Sony, avand un procesor Snapdragon 820, carcasa cu rezistenta certificata la apa si 3 GB de RAM. Xperia X Basic (de baza) are un procesor mai putin performant (Snapdragon 650), iar Xperia XA este si mai slab, fiind sub primele 2 modele din toate punctele de vedere.

Din punct de vedere al performantelor, X5 Premium arata destul de bine. Cu o grosime de 8.7mm, este cu doar putin mai gros decat un iPhone 6s (de 7.1mm), dar carcasa all-metal iti da un feeling de “premium”.

Daca totusi esti in cautare de un smartphone cu un ecran mai mare si mai bun si esti fan Sony, poti lua inca in considerare modelul Z5 Premium.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply