Share Button

Nokia se poate intoarce pe piata smartphone cu telefoane si tablete AndroidBrandul Nokia se va intoarce pe piata de smartphone-uri. In timp ce Microsoft a anuntat renuntarea la vechiul business Nokia si a vandut activele catre subsidiara Foxconn si HMD Global (o companie finlandeza), Nokia a dezvaluit ca HMD achizitioneaza si drepturile de folosire ale numelui (brandului) Nokia, pentru smartphone-urile si tabletele de productie proprie, pentru urmatorii 10 ani.

Daca esti in cautare de huse Nokia la preturi accesibile, intra cu incredere pe site-ul AccesoriiGsm.ro!

Asta inseamna ca vom vedea pe piata smartphone-uri sub brandul Nokia si asta inca foarte curand. Aceste telefoane vor rula sisteme de operare Android sau pe baza de Android.

Inca nu se cunosc foarte multe lucruri despre compania HMD, insa Arto Numella, unul dintre directorii executivi de la Microsoft, va parasi aceasta companie pentru a deveni CEO la HMD, cand afacerea se va incheia. Inainte de a lucra la Microsoft, Nummela a lucrat la Nokia, pentru mai mult de 10 ani.

Florian Seiche, un alt executiv Microsoft cu un trecut Nokia in spate, se va alatura HMD, pe postul de presedinte al acestei companii.

Compania HMD declara ca va investi aproximativ 500 de milioane de dolari in urmatorii 3 ani, pentru a dezvolta si a promova propriile produse. Acesti bani vor veni atat de la investitori cat si in urma profitului realizat din recentele achizitii.

Implicarea Nokia in conceperea si productia acestor noi device-uri va fi una foarte limitata. Aceasta implicare se va limita la un fel de supervizare la varful companiei (in board-ul executiv).Asta inseamna ca Nokia vrea mai degraba sa se asigure, ca smartphone-urile ce vor aparea sub brandul sau, nu vor fi unele mediocre si ca numele lor va fi astfel respectat.

Desi cei de la FIH Mobile – o subsidiara Foxconn care a cumparat o parte din actiunile Nokia/Microsoft din business-ul cu smartphone-uri – nu este implicata in acest deal de achizitionare a dreptului de folosire a brand-ului, va fi totusi compania ce va produce efectiv telefoanele HMD, dar si tabletele acestora.

Se pare ca HMD va vinde si va asigura marketingul produselor, in timp ce FIH se va ocupa de partea de proiectare si productie a acestora.

Diversele contracte necesare pentru ca toate astea sa se intample, se vor incheia probabil inainte de sfarsitul acestui an. Nu exista o data termen la care sa putem vedea telefoane si tablete sub brandul Nokia.

HMD nu a tinut decat sa precizeze ca aceste device-uri vor rula sisteme de operare Android. La fel ca si Microsoft, Nokia vrea sa revina (cel putin cu numele brand-ului) pe piata de smartphone-uri premium, insa doreste sa faca acest lucru asa cum trebuie, fara sa mai repete greselile din trecut.

Pe de alta parte, din declaratiile HMD, partenerii Nokia (adica HMD si FIH Mobile) sunt de aceeasi parere, declarand ca vor sa lanseze numai device-uri cu un raport excelent calitate-pret, cu alte cuvinte niste urmasi foarte demni ai renumitului brand Nokia, ce reprezenta calitatea garantata, in urma cu ceva timp.

There are no comments.

Leave a Reply