Sfaturi de cumparare ochelari de ski

0 Shares
0
0
0

Ultima data cand am cumparat ochelari ski, am intrat intr-un magazin de statiuni montane, m-am uitat la cele trei modele pe care le aveau in cazul respectiv si am ales unii la intamplare.

Care nu erau buni, pentru ca:

  • Nu se potrivesc foarte bine.
  • Culoarea lentilelor a fost gresita pentru muntele Vermont, unde eram schiat.
  • Nu sunt compatibile cu casca mea.
  • Costa prea mult.

Daca doriti sa evitati experienta mea, cititi  sfaturi pentru a obtine o protectie minunata a ochilor, indiferent de sportul de iarna in care va aflati:

  1. Cumparati inainte de a ajunge la munte. Incercati un magazin de bunuri sportive bine aprovizionate, un magazin de ski si de imbarcare sau un magazin optic de specialitate. Probabil veti plati mai putin si veti avea mai mult timp sa luati o decizie inteligenta.

Nu faceti cumparaturi la o statiune de zapada daca nu trebuie. Exista exceptii, insa multe statiuni au o selectie limitata si preturi umflate.

  1. Nu fiti timizi – puneti intrebari. Exista atat de multe produse si trasaturi diferite, incat poate fi greu de ales. Aveti nevoie de un agent de vanzari care sa stie care lentile functioneaza cel mai bine in ce conditii.

Daca functionarul pare neinformat sau nu doreste sa raspunda la intrebari, incercati un alt magazin.

De asemenea, puteti viziona pe Internet. Majoritatea producatorilor de ochelari de soare mari furnizeaza o multime de detalii despre produse pe site-urile lor.

  1. Luati-va timp si incercati sa vedeti cat mai multi ochelari de protectie. Ia-i afara (cu permisiunea functionarului), pentru a vedea cat de bine functioneaza lentilele in lumina naturala.

Daca cumparati lentile limpezi pentru schi de noapte, incercati-i intr-o camera intunecata cu un bec. Vrei sa te asiguri amortizeaza atunci cand te uiti la lumini de-a lungul traseului sau a jumatatii.

Nu luati o decizie rapida, deoarece echipamentul gresit va poate distruge ziua sau seara in zapada. Si aceste bilete de ridicare sunt scumpe!

  1. Alegeti nuanta potrivita a obiectivului. Ganditi-va unde va schiati sau calatoriti: Muntele insorit dimineata, dupa-amiaza sau toata ziua? Iti plac trasee netede sau zone mai provocatoare, cum ar fi partii, parcuri de teren si copaci?

Obiectivul tau este obtinerea unei nuante care sa ofere o combinatie buna de definitie a culorii, contrast, perceptia adancimii si protectia impotriva oboselii ochilor, toate cu transmisia corecta a luminii vizibile (VLT) pentru conditiile tale luminoase.

Un numar scazut de VLT, cum ar fi 15%, inseamna mai putina oboseala a ochilor in zilele insorite. Iar un numar VLT ridicat, cum ar fi 70%, inseamna o percepere mai buna a culorilor si profunzimii in zilele cu lumina slaba.

Prin apasarea unui buton, ochelarii de schi Snowotrike Variotronic de la Uvex va permit sa schimbati nuanta lentilelor atunci cand se schimba conditiile de lumina.

In lumina scazuta si ceata, lentilele de culoare galbena, aurie si chihlimbarul filtreaza lumina albastra, punand accentul pe umbre in zapada, pentru a vedea mai bine loviturile. De asemenea, functioneaza bine in conditii de lumina moderata si variabila.

Lentilele fumurii sunt de asemenea excelente in zilele cu lumina scazuta.

0 Shares