Şapte lucruri grozave de făcut în Brașov

0 Shares
0
0
0

Te cuprinde o senzație relaxată și romantică atunci când te plimbi pe străzile înguste şi pietruite ale Brașovului. Orașul din secolul al XIII-lea te transportă înapoi în timp cu o autenticitate fără pretenții. Sunt o mulțime de lucruri de făcut în Brașov. Iată doar câteva dintre acestea.

1. Începeţi din Piața Sfatului

Aceasta este inima centrului istoric medieval al Braşovului. Turnul cu ceas de la Primăria din secolul al XIII-lea sună, înecând pentru moment murmurul zgomotului și clinchetul paharelor din cafenelele din apropiere. Aerul se simte plăcut cald. Piața Sfatului este locul perfect pentru a sta pe o bancă și a urmări oamenii.

În anii stăpânirii comuniste, Piața Sfatului a fost folosită ca parcare pentru a descuraja locuitorii orașului să se adună și să socializeze. Astăzi, Piața Sfatului este plină de copii urmărind porumbei şi de vizitatori care surprind scenele vieții de zi cu zi din Brașov cu camerele lor.

2. Vizitați Biserica Neagră

Biserica Neagră se află chiar lângă piața principală din Brașov, Piaţa Sfatului. Este cea mai mare biserică gotică din Europa de Est. Biserica Neagră şi-a câștigat numele după ce un incendiu din 1689 a înnegrit zidurile bisericii. Arhitectura gotică combinată cu colecția de covoare anatoliene care împodobesc zidurile reflectă geografia și istoria Brașovului medieval poziționat la o răscruce culturală.

3. Mergeți cu telecabina pe Muntele Tâmpa

Încă din primele momente în Brașov, probabil veţi observa semnul „BRASOV” asemănător celui de la Hollywood, așezat sus deasupra orașului, pe Muntele Tâmpa. Luați telecabina sau urmați una dintre potecile care duc până în vârf. Dacă alegeţi plimbarea, planificați o oră de mers pe jos. Când ajungeți acolo, mergeți până la literele mari albe care poartă numele orașului, pentru o priveliste superba a Brasovului.

4. Plimbați-vă pe străzile istorice ale Brașovului

Străzi pietruite se îndepărtează de Piața Sfatului din Brașov, formând o zonă pietonală dedicată. Străzile sunt mărginite de cafenele pline de viață, magazine aglomerate și cărucioare cu miros dulce care vând kurtoskalacs delicioase. Petreceți timp admirând arhitectura medievală a orașului. Dacă vă plimbați dimineața, este cel mai bun moment pentru fotografii, înainte de a se aglomera.

6. Vizitați Turnul Negru și Turnul Alb

Pe partea opusă a indicatorului din vârful muntelui Tâmpa, veți găsi o pasarelă în spatele vechilor fortificații ale orașului. Aici veţi descoperi atât Turnul Alb, cât și Turnul Negru. În ceea ce privește arhitectura, Turnul Alb, construit în 1494, își păstrează mai mult din farmecul său istoric. Turnul Negru a fost recent renovat pentru a include un acoperiș de sticlă. Ambele turnuri au scări din lemn pe care să le urcați pentru panoramă.

7. Mergeţi pe una dintre cele mai înguste străzi din Europa

Strada Sforii are 1.35 cm în punctul cel mai lat și doar 1.11 cm în punctul cel mai îngust. Odată ce aţi găsit Strada Sforii, s-ar putea să vă întrebaţi cum trece ea drept stradă când arată mai mult ca un pasaj! Din punct de vedere istoric, pompierii l-au folosit pentru a putea trece rapid între casele aglomerate ale Brașovului.

Acum, nu vă rămâne decât să vă retrageţi într-un loc plăcut în care să vă relaxaţi şi să vă odihniţi după o zi întreagă în care aţi vizitat toate aceste simboluri celebre ale Braşovului. Vă recomandăm Brasov Sweet Retreat – cazare în regim hotelier în apartamente de lux cu jacuzzi şi şemineu şi cu o privelişte superbă asupra Braşovului.

0 Shares