In acest articol vom incerca sa dezbatem daca merita sa-ti repari vechiul telefon/smartphone sau este mai indicat sa-ti cumperi altul nou. Cauti un service Gsm Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.
Noile device-uri iPhone ale celor de la Apple, sunt foarte bune. De asemenea, chiar si concurenta de la Samsung vine mereu cu inovatii de top si nu au uitat s-o faca nici anul acesta, prezentand un device care se afla cel putin la nivelul ultimului iPhone.
Toate aceste device-uri de top, care se lanseaza in fiecare an, reprezinta cu siguranta varful tehnologic in momentul lansarii si de cele mai multe ori, au si un design deosebit care ne face cu ochiul.
Dar oare este recomandat sa ne cumparam de fiecare data, ultimul model atunci cand apare? Doar pentru ca apar mereu gadget-uri noi, ce contin ultimele tehnologii dezvoltate de catre producatori, nu inseamna ca in secunda doi, trebuie sa avem si noi neaparat unul.
Chiar daca smartphone-ul tau are 1 an sau 2 ani vechime, are cateva zgarieturi de la folosirea intensa, iar bateria nu mai tine atat cat tinea la inceput, nu este o idee buna sa renunti imediat la el. Il poti repara si va arata ca nou, castigand foarte multi bani (din economie), daca nu-ti vei cumpara altul nou.
Merita reparatia vs. inlocuirea unui telefon daca:
Esti tentat sa-ti cumperi ultimul device aparut, fara un motiv solid, fara a avea neaparat nevoie de performanta acestuia. Daca telefonul tau este perfect functional, chiar daca nu mai este perfect din punct de vedere estetic si esti tentat sa-ti cumperi ultima aparitie din vitrina, doar pentru ca e ceva nou, te sfatuim sa rezisti acestei tentatii, in special daca vrei sa faci economii.
Poti schimba multe la telefon, ii poti schimba carcasa pentru a arata ca nou, ii poti schimba display-ul (daca prezinta zgarieturi) sau bateria, daca nu mai functioneaza cum trebuie, toate la un pret cu mult mai mic, decat daca ti-ai cumpara un smartphone high-end de 600 si ceva de dolari.
Daca nu mai ai suficient spatiu de stocare pe smartphone. Daca se intampla sa nu mai ai suficient spatiu de stocare in memoria interna a telefonului, pentru stocarea de muzica, aplicatii sau fisiere video, incearca sa cumperi un card de memorie, pe care sa-l introduci in telefon si ai rezolvat si aceasta problema.
Sau, muta lucrurile de care nu mai ai nevoie pe hard-disk-ul computer-ului de acasa, pe dvd-uri, etc. Acest lucru iti va garanta mai mult spatiu disponibil, pentru noile informatii pe care vrei sa le introduci in telefon si iti va face si economii considerabile, tinand cont de faptul ca nu va mai trebui sa-ti cumperi un device nou.
Ecranul este spart. Una din 10 persoane, obisnuieste sa foloseasca smartphone-ul, chiar si cu ecranul spart. Daca ti s-a intamplat sa se sparga ecranul, il poti inlocui foarte simplu la service, la o fractiune din pretul unui smarphone nou.
Ecranele/display-urile de inlocuire te vor costa maxim 100-150 de dolari + manopera, deci per total vei face economii semnificative, pe care le poti cheltui, cumparand altceva.