Share Button

Panouri solare presurizate vs panouri solare nepresurizateCei care locuiesc la casa, in mod evident isi doresc sa poata avea o locuinta incalzita dupa bunul plac, si nu in ultimul rand isi doresc sa se poata bucura tot timpul de apa calda menajera.

Tocmai de aceea, exista atat de multe solutii acum pentru cei care locuiesc la casa, astfel incat ei sa poata sa se bucure de confortul dorit.

Asadar, cei care locuiesc la casa daca isi doresc ca totul sa fie cat mai simplu, pot sa isi aleaga o centrala termica pe gaz sau electrica, iar aceasta poate sa ofere incalzirea dorita, dar si apa calda menajera necesara.

Se poate opta totusi si pentru o centrala pe combustibil (centrala pe lemne), insa nu este indicat, pentru ca utilizarea acestor centrale inseamna automat defrisarea padurilor, iar acest lucru este daunator pentru natura.

Cei care locuiesc la casa pot sa isi incalzeasca locuinta si folosind un semineu tot pe lemne, si care la fel nu ar fi prea indicat, insa pot opta si pentru un radiator electric sau pentru un convector pe gaz.

Cat despre apa calda, aceasta poate fi obtinuta folosind un junkers pe gaz sau un boiler electric, astfel ca locuintele vor avea mereu la dispozitie apa calda menajera.

Cea mai la moda varianta insa, si care cu siguranta este perfecta si pentru natura, dat fiind faptul ca nu polueaza in nici un fel, este reprezentata de utilizarea panourilor solare termice.

Se pot gasi pe piata o multime de panouri solare termice ideale pentru a incalzi locuinta, dat fiind faptul ca acestea transforma energia solara in energie termica.

Este adevarat faptul ca panourile solare au preturi de achizitie mari, insa au avantajul ca apoi investitia poate fi recuperata rapid, pentru ca oamenii nu vor mai plati facturi privind consumul de energie termica.

Plus de asta, panourile solare sunt ideale si pentru incalzirea apei menajere, iar aici avem panouri presurizate si panouri nepresurizate.

Cei care cauta un panou solar presurizat pentru locuinta , trebuie sa fie constienti de faptul ca aceste panouri sunt mai costisitoare decat panourile solare nepresurizate, insa sunt si mai utile.

Panourile solare presurizate sunt mai scumpe, insa atunci cand vine vorba despre a incalzi apa in cantitati foarte mari, ele ofera un randament mult mai bun decat panourile solare nepresurizate.

Panourile solare presurizate pot sa fie folosite fara probleme pe toata durata anului, in timp ce panourile solare nepresurizate pot sa fie folosite doar de primavara si pana toamna, iar apoi la inceputul iernii apa trebuie golita din boiler.

Avantajul pe care insa il au panourile solare nepresurizate in fata panourilor solare presurizate este acela ca ele sunt mai usor de montat.

Asadar, atunci cand vine vorba despre panouri solare termice, panourile solare presurizate sunt mai utile, insa sunt si mai scumpe, asa ca fiecare isi va alege panourile in functie de buget, dar si in functie de nevoi.

Una peste alta insa, tot ce conteaza foarte mult este faptul ca toti cei care locuiesc la casa au la dispozitie mai multe solutii atat pentru incalzirea locuintei, cat si pentru incalzirea apei menajere.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply