Share Button

Motive pentru a invata limba germana

  • Germana este cea mai vorbita limba materna din Uniunea Europeana

Cu un numar de aproximativ 175-200 de milioane de vorbitori in intreaga lume, limba germana este a unsprezecea limba cea mai raspandita in lume. Avand in vedere ca Germania este o tara cu o populatie de aproximativ 80 de milioane de locuitori (fata de populatia americana de peste 300 de milioane de locuitori), nu este nimic de suparat.

Aproximativ 95 de milioane de persoane vorbesc limba germana ca o limba materna, dar mai exista  si alti vorbitori de limba germana care au invata limba ca o a doua limba, deoarece nu sunt vorbitori nativi. Vorbind de nativi, limba germana este limba materna a Germaniei, a Austriei si o bucata decenta din Elvetia.

Ca rezultat, germana are cel mai mare numar de vorbitori nativi din UE. De aceea, impreuna cu engleza si franceza, limba germana este o limba oficiala a Uniunii Europene. Multi oameni din Europa Centrala si de Est aleg sa invete limba germana ca a doua limba. In afara UE, este a treia cea mai predata limba straina. De asemenea, puteti aplica si dumneavoastra la un curs germana.

  • Germania are cea mai mare putere economica din Europa

In 2015, Germania avea o economie de 3.4 trilioane de dolari, devenind astfel cea de-a patra economie din lume, dupa China, SUA si Japonia. In ceea ce priveste exporturile mondiale, se afla inca o data confortabil pe locul patru de pe lista.

Comparativ cu economiile din Europa, ea are un avantaj mare atat impotriva Regatului Unit, cat si a Frantei, care, in 2015, a ramas la 2,9 si respectiv 2,5 miliarde de dolari. De asemenea, Germania gazduieste numeroase corporatii internationale, cum ar fi Volkswagen, Allianz, Birkenstock, Mercedes-Benz, Siemens si stive de alte marci recunoscute la nivel global.

  • Berlin este un punct de legatura

Capitalele europene sunt locuri excelente pentru a trai din mai multe motive. Adesea, ele par a fi locuri pline de oportunitati nesfarsite, indiferent daca acestea sunt la moda, in divertisment sau in afaceri. Daca doriti sa traiti confortabil in orase ca Paris si Londra, veti trebui, adesea, sa platiti suplimentar pentru luxul respectiv.

Este greu sa te concentrezi pe construirea unei afaceri atunci cand te straduiesti sa iti gasesti o chirie. Din fericire, acest lucru nu este valabil si in ​​capitala germana, Berlin, oras in care costul vietii este scazut, iar calitatea vietii este ridicata. Odata cu chiria ieftina, Berlinul este cunoscut pentru gandirea liberala.

  • Germana este o limba-cheie pentru tulburarile stiintifice

La inceputul secolului XX, germana a fost aleasa sa devina limba oficiala a stiintei, datorita succesului unori ganditori de varf, cum ar fi Max Planck si Sigmund Freud. Apoi, Primul Razboi Mondial s-a intamplat,  iar oamenii de stiinta belgieni, francezi si britanici au tinut ostatici cercetatori din Germania si Austria.

Problemele nu s-au imbunatatit mult din cauza celui de-al doilea razboi mondial. Aceasta a dus la o diviziune intre comunitatile stiintifice din Europa. Germana a dominat centrul si estul Europei. Franceza si engleza au devenit predominanta in Europa de Vest.

 

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply