Motive pentru a bea cafea zilnic este mult mai sănătoasă decât credeai!

Motive pentru a bea cafea zilnic: este mult mai sănătoasă decât credeai!

0 Shares
0
0
0

Motive pentru a bea cafea zilnic este mult mai sănătoasă decât credeai!

Se știe de ceva vreme că o cană de cafea este plină de antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire, dar începerea zilei cu cafeaua preferată a fost adesea criticată de oamenii care spun că este nesănătoasă. Există vești bune pentru tine! Consumul de cafea are o mulțime de beneficii, iar în continuare le vei afla pe cele mai importante.

Un efect benefic asupra prevenirii bolilor sau a funcționării organelor, secreției de hormoni ai fericirii și îmbunătățirii metabolismului sunt pe listă! Cafeaua este mai mult decât un gust grozav și un mod de stimulare a minții. Dacă nu îți poți imagina dimineața fără cafea – foarte bine! Când vei afla despre efectele sale, o vei bea și mai des!

Efect pozitiv asupra prevenirii sau atenuării simptomelor bolii

Consumul de cafea are un efect pozitiv asupra multor boli incurabile, inclusiv asupra celor ale civilizației actuale! Deși cofeina conținută în cafea te stimulează de obicei, în cadrul primelor teste ale oamenilor de știință, s-a dovedit că aceasta poate atenua simptomele bolii Parkinson.

Interesant este că substanțele conținute de cafea, precum alcaloizii, ar trebui să aibă efecte pozitive în inhibarea proceselor inflamatorii din sistemul nervos și să contribuie într-o oarecare măsură la regresia unor boli grave precum Alzheimer!

Sunt vești bune și pentru diabetici, adică pentru un număr foarte mare de oameni. Potrivit cercetărilor, cafeaua, în special cea decofeinizată, are un efect pozitiv asupra reducerii riscului de a dezvolta un tip de diabet zaharat de tip 2. Important, cafeaua decofeinizată va funcționa cel mai eficient atunci când bei 6 cești pe zi!

Efect pozitiv asupra metabolismului

Pe măsură ce îmbătrânești, metabolismul încetinește și dintr-o dată se dovedește că ar fi bine să eviți dulciurile. Nu îți face griji, însă, cofeina conținută în cafea are un efect benefic asupra metabolismului, iar datorită consumului de cafea, energia care este furnizată organismului tău nu este transformată în țesut adipos. Nu este o informație perfectă?

În timpul plimbărilor vei respira mai bine decât de obicei datorită substanțelor conținute în boabele de cafea, căci acestea au efect relaxant asupra mușchilor bronșici!

Efect pozitiv asupra secreției de hormoni ai fericirii!

Datorită antioxidanților conținuți, cafeaua previne îmbătrânirea, iar datorită serotoninei și norepinefrinei, are un efect pozitiv asupra stării de spirit. Ai încheiat seara cu o ceartă? Nu-ți face griji – bea o ceașcă de cafea pregătită într-un aparat cu Dolce Gusto capsule  și antioxidanții conținuți în cafea te vor înveseli instantaneu. Suplimentate cu cartea sau serialul tău preferat, sunt o rețetă pentru un weekend perfect.

Un efect pozitiv asupra pierderii părului

Cafeaua este, de asemenea, o soluție excelentă pentru problemele legate de pierderea volumului părului. Cu toate acestea, în acest caz nu te va ajuta să o bei. Ar trebui să pregătești un preparat special, iar efectele sale sunt impresionante! Cofeina masată pe scalp stimulează foliculii de păr si face ca parul tău nu numai să crească mai repede, ci previne și căderea acestuia.

Cum se prepară un astfel de amestec? O lingură de cafea trebuie amestecată cu apă clocotită, aproximativ 250 ml apă. După 10 minute, scurge zațul și adaugă o jumătate de litru de apă în lichidul cu cafeaua preparată. După ce lichidul se răcește, aplică totul pe scalp după ce îți speli părul și, opțional, folosește un balsam.

0 Shares