Share Button

La ce este util un ciocan rotopercutor?In primul rand, trebuie amintit faptul ca unul dintre cele mai des folosite materiale in constructii este betonul. Aici este foarte important de precizat faptul ca betonul nu se poate prelucra foarte usor datorita rezistentei sale ridicate.

Ei bine, in momentul in care scopul mesterilor este reprezentat de gaurirea betonului, atunci cu siguranta sunt necesare ciocanele rotopercutoare de cea mai buna calitate.

Atunci cand discutam despre asemenea unelte de cea mai buna calitate, mai mult ca sigur ne referim la ciocane rotopercutoare Dewalt, sau la ciocane rotopercutoare Makita, sau la unelte de la alti producatori renumiti de pe piata.

Mesterii care intentioneaza sa isi aleaga o asemenea scula electrica profesionala, cu siguranta vor trebui sa cunoasca anumite aspecte foarte importante. Acestia vor trebui ca mai intai de toate sa stie daca vor folosi mai mult la operatiunea de gaurire unealta, sau la alte operatiuni.

Deasemenea, mesterii care intentioneaza sa isi cumpere o astfel de scula electrica profesionala vor trebui sa stie si daca au de gand sa foloseasca scula electrica profesionala mai mult in ceea ce priveste operatiunile de spargere a betonului sau a zidului.

Aceste ciocane rotopercutoare pot sa fie folosite cu succes chiar si in ceea ce priveste decopertarea peretilor de placi ceramice. Ciocanele rotopercutoare pot sa fie utilizate si pentru a realiza canalele pentru diferite instalatii.

Cei care vor folosi in aceste scopuri unealta ar cam trebui sa stie sa isi indrepte atentia spre un ciocan cu energie concentrata numai pe percutie, si care nu are functia de rotatie.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre operatiunile in care poate sa fie folosit cu succes un ciocan rotopercutor, cu siguranta in cele ce urmeaza vom discuta despre principalele detalii care trebuiesc avute in vedere atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei astfel de unelte.

In primul rand, mesterii ar trebui sa tina cont de numarul de percutii/minut al uneltelor. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat unealta ofera un randament mai bun.

Energia de impact care se masoara in Jouli (J), este un alt factor foarte important care trebuie avut in vedere de catre cei care au de gand sa isi cumpere o astfel de unealta. Aceasta energie este generata de catre un piston pneumatic, care constituie cea mai mare diferenta dintre o masina de gaurit cu percutie mecanica si un ciocan rotopercutor.

Greutatea uneltei reprezinta un alt factor foarte important de care mesterii trebuie sa tina cont, astfel ca in conditiile in care au de efectuat o anumita lucrare hobby si trebuie sa foloseasca ciocanul rotopercutor, pot sa isi aleaga unul usor, care sa nu depaseasca 2 kilograme.

Este important aici de amintit faptul ca mesterii de fiecare data vor prefera ciocanele rotopercutoare echipate cu manere cauciucate. De ce? Pentru ca aceste manere sunt ideale pentru a le oferi mesterilor confortul dorit in timpul lucrului.

Butonul intrerupator reprezinta un alt aspect care trebuie luat in vedere atunci cand se alege o asemenea unealta.

Asadar, atunci cand vine vorba despre alegerea unui ciocan rotopercutor, cu siguranta trebuie sa se tina cont de aspecte pentru a face cea mai buna alegere

There are no comments.

Leave a Reply