Istoria muzicii

0 Shares
0
0
0

Istoria muziciiSunt oameni care intra in magazinul muzica pentru a isi cauta instrumente sau pentru a admira instrumente insa sunt putini care cunosc in amanunt istoria muzicii. Originile artei muzicale ar trebui cautate in istoria indepartata a oamenilor.

Ca si arta sonora este considerata atunci cand sunetele sunt origanizate in mod constient organizate si reflecta un grad anume de evolutie in ceea ce priveste spiritualitatea omului. In prezent omul este un creator de arta atunci cand reuseste sa stapaneasca vorbirea articulta si gandirea.

Primele practici artistice sunt cele care au legatura cu procesul de a muncii in colectivitate si cand apar primele comenzi ritmate, chemari, strigate sau inganare. Ulterior se manifesta in forme mai evoluate precum magia, incantatiile, ritualurile atunci cand elemente melodice si ritmate sunt alaturate cuvintelor si dansului si formeaza o arta sincera care se desfasoara pe o perioada destul de lunga de timp.

In China practicile muzicale cunosc diverse forme. Se va mentiona si existenta unei muzici care are legatura cu cultele impreuna cu imnurile care erau cantate pentru imparati precum si muzica poporului. Instrumentele muzicale din aceasta perioada sunt variate ca sonoritate si forma.

Instrumentele care au coarde si care produc sunete prin ciupire, prin frecare ori prin lovire sunt cele de percutie precum gongurile de dimensiuni foarte mari cu vibratii largi si destul de grave care asigurau atmosfera pentru a oficia culturile si apoi in spectacolele de teatru, instrumente de suflat care au fost raspandite prin mai multe fluiere.

In cultura din India antica muzica a fost la mare cinste in credintele indienilor si era daruita oamenior de zeii principali precum Brahma, Indra, Siva si Sarasvati. In Veda, o carte de ritual pentru vechii indieni care gaseau melodii pentru toate ocaziile, se preciza legat de practica muzicala si de prezenta sa in mai multe domenii de activita.

Instrumentele erau si la indieni destul de vaste si pretuirea de care arta sunetului s-a bucurat genereaza si un anumit mod de profesionalism in legatura cu cantul vocal dar si cu cel instrumental. Avem mentiuni despre flaut, harpa in mai multe variante precum cimpoiul, mai multe gonguri si darabane sau castagnete.

Avand elemente care se intrepatrund dar si alte elemente specifice pentru anumite culturi se dezvolta arta muzicala pentru popoarele asiro babiloniene la evrei si la egiptenii din lumea antica. Muzica apartine fastului legat de cult la evrei si este grandioasa.

Se spunea ca pe vremea regelui Solomon cantau in templu 2000 de muzicanti si in ritualul de cult de la egipteni muzica avea un rol foarte important. mai apoi exista si o muzica pentru regii si pentru faraonii egipteni care avea rolul de a intregi ceremonialul din palate.

Vom mentiona si o muzica populara care venea de la oamenii de rand si care nu a fost ingradita de canoane foarte rigide unde se canta elanul si dorul, si starea de robie la care oamenii au fost supusi. Printre instrumentele utilizate unele comune cu alte culturi se poate despreinde si harpa egipteana care are o constructie anume dar si lira din muzica evreilor la care poate sa cante chiar regele David.

0 Shares