Invitatii de nunta cu diverse motive si semnificatia simbolurilorNunta este un eveniment fastuos, a carui planificare si organizare se face urmand anumiti pasi si respectand anumite criterii. Anuntarea evenimentului prin invitatii de nunta modele frumos colorate, invelite elegant in plicuri fine face parte din acest ansamblu de organizare. Insa, ne-am indreptat vreodata atentia spre simbolurile ce apar pe invitatiile de nunta, astfel incat sa intelegem ce transmit acestea?

Poposim pentru o clipa la Vreauinvitatii.ro, aruncandu-ne o privire printre modelele de invitatii  nunta azur, incercand sa le analizam pe rand  si sa intelegem ce exprima simbolurile ce se regasesc pe acestea. Pentru ca motivele sunt variate si pentru a nu oferi un aspect aglomerat invitatiei, aceste imagini vor fi aplicate discret in functie de specificul invitatiei: cele elegante vor purta fundite din materiale diafane, cele moderne se vor face cunoscute prin motive florale, fluturasii sau porumbeii, cele clasice vor avea in centru atentiei verighetele, iar cele haioase sau cele cu poza vor purta inimioarele si bineinteles, imaginea mirilor. Fiecare dintre aceste simboluri au o insemnatate, pe care o vom impartasi in cele ce urmeaza.

Inimioarele prezente pe invitatiile semnifica asa cum era de asteptat dragostea tinerilor insuratei. Fiind un sentiment puternic ce pleaca din inima, din suflet, aceste inimioare se regasesc pe aproape toate modelele de invitatii de nunta, in forme, dimensiuni si culori din cele mai variate. Pot fi aplicate, desenate, sau decupate, in functie de model sau de preferintele mirilor.

Porumbeii reprezinta puritate si liniste, precum si apropierea de Dumnezeu. Tocmai de aceea, o practica deosebita si tot mai des folosita a devenit in ultima perioada eliberarea unui stol de porumbei in fata Bisericii, ulterior cununiei religioase. Iata ca porumbeii se regasesc si pe invitatiile de nunta tocmai pentru a evidentia caracterul pur al evenimentului.

Cu privire la verighete, ei bine, aici nu este nimic nou sub soare, toata lumea stie ca acestea semnifica uniunea mirilor, atat spirituala cat si materiala, ele fiind recunoasterea palpabila a sentimentului de apartenenta dintre cei doi. Pe unele invitatii de nunta aceste verighete ii “inlantuie” pe cei doi, sau pot aparea intrepatrunse, ca simbol al unirii.

Un simbol al transformarii, dezvoltarii si longevitatii il constituie fluturasii. Acestia pot fi priviti si ca simbol al bucuriei si frumusetii, datorita metamorfozei prin care acestia trec pana sa ajunga la stadiul in care ne infrumuseteaza verile cu coloritul si bataile fine ale aripilor. Derivate din  aspectul aripilor de fluture sunt funditele ce infrumuseteaza invitatiile de nunta, acestea fiind realizate din materiale fine si delicate, dantela sau matase, sau pot fi realizate din snururi fine. Nodurile create prin legarea funditelor semnifica legatura puternica dintre miri, rezistenta in timp a relatiei si increderea.

Printre invitatiile de nunta de la Vreauinvitatii.ro, regasim o categorie aparte, cea a invitatiilor sub forma de pergament, care au un accesoriu ornamental ce seamana cu vechile sigilii regale. Astfel, acestea sunt simboluri ale elegantei si rafinamentului, incercand sa atraga atentia asupra caracterului de unicitate si grandoare al evenimentului.

Tortul si sampania reprezinta bunastarea si bucuria de sarbatorire a evenimentului, iar costumele agatate de umerase in dulap sunt, pe langa o modalitate estetica de prezentare si transpunerea starii de asteptare cu emotie a marelui eveniment, cu hainutele gata pregatite pentru a fi imbracate.

Am pastrat la final imaginea unor miri, care de cele mai multe ori sunt prezenti pe invitatii de nunta tinandu-se de mana, sarutandu-se sau cautandu-se unul pe celelalt si intr-un final regasindu-se, ca simbol al cunoasterii, iubrii, increderii si al dorintei de a fi impreuna pentru totdeauna.

Simbolurile atasate invitatiilor spun asadar o poveste. Stiind semnificatia fiecaruia, vom alege cu usurinta modelele care sa exprime sentimentele pe care vrem sa le impartasim tuturor. Vreauinvitatii.ro va invita asadar sa vizualizati modelele de invitatii de nunta cu diverse motive disponibile pe site http://www.vreauinvitatii.ro/categorii/Invitatii-de-nunta/Diverse-motive/ si sa alegeti dintre acestea invitatiile si simbolurile care va definesc cel mai bine.


There are no comments.

Leave a Reply