Share Button

Inspectie auto, care sunt verificarile si testele?Verificarile care se efectueaza la revizia unui autoturism servesc la constatarea integritatii perfecte a unui vehicul pentru a circula in siguranta. Acestea sunt verificari care se efectueaza de catre un atelier specializat sau la o unitate specializata.

Inspectie auto, ce este?

In timpul reviziei masinii, se efectueaza o serie de verificari asupra mecanicii masinii: in special, legea prevede urmatoarele verificari:

  • functionarea franei;
  • directie lina;
  • vizibilitatea este optima;
  • functionarea sistemului electric, a luminilor si a indicatoarelor de directie;
  • uzura anvelopelor si suspensiilor;
  • integritatea cadrului;
  • regularitatea zgomotelor si a gazelor de esapament;
  • echipamente omologate.

Rezultatul revizuirii „regulate”.

Daca mecanica masinii este OK, revizia este „regulata” (a „trecut” revizia) si se actualizeaza baza de date unde sunt stocate principalele informatii: data inspectiei, km de masina si termenul viitor. Utilizatorului final i se ofera cuponul care contine toate informatiile. Rezultatul verificarii este transcris in certificatul de audit.

Evaluare de auto-verificare cu rezultat negativ

Daca personalul de control constata deficiente, revizuirea esueaza si acestea sunt impartite in trei categorii diferite: „minore”, „grave” si „periculoase”. Daca autovehiculul revizuit nu se preteaza in prima clasificare, adica cel identificat ca Usor, acesta poate circula timp de o luna, in care trebuie sa efectueze reparatiile indicate pe eticheta si apoi sa fie supus unei noi verificari.

In cele mai grave cazuri, masina este suspendata din circulatie si va putea reveni in circulatie numai dupa ce a primit reparatiile necesare si ca acestea au fost din nou verificate in timpul reviziei.

Importanta inspectiei auto

Majoritatea soferilor sunt convinsi ca inspectia obligatorie a autovehiculelor la ITP Cluj Napoca reprezinta o taxa inutila care cantareste pe fiecare proprietar de masina. Desi este adevarat ca impozitarea romaneasca poate fi uneori excesiv de costisitoare pentru soferi, trebuie sa avem in vedere ca atunci cand conduceti vehiculul nu este intotdeauna usor sa evaluati conditiile mecanicilor si ale diferitelor dispozitive care contribuie la siguranta la conducere.

Importanta mentinerii autovehiculului in perfecta stare de functionare se reflecta asadar in verificarea obligatorie, fie ca sunt tehnicienii specializati in acest domeniu sau cei ai atelierelor autorizate.

Revizuire regulata sau de repetat

Unele centre autorizate ofera un serviciu de inspectie platit pentru autovehiculele ce urmeaza a fi inspectate pentru a nu fi respinse in urma unor anomalii constatate si astfel sa fie nevoita sa repeta controlul achitand din nou suma estimata.

Cel mai bun sfat este sa va pastrati intotdeauna masina eficienta, avand grija sa mergeti la un garaj in care aveti incredere inainte de a efectua testul. In acest sens, este indicat sa preferati un centru fara un atelier de reparatii conectat, deoarece ofera garantii mai mari de obiectivitate si nu exista pericolul de a deveni victimele unor conflicte de interese periculoase – si costisitoare.

In orice caz, daca in urma testelor efectuate de personalul centrului ar trebui sa apara valori pentru care vehiculul este respins sau suspendat, va sfatuim sa nu acceptati interventiile oferite la fata locului, dar in orice caz contactati reparatorul de incredere. aratand documentele din care s-a cauzat motivul respingerii.

There are no comments.

Leave a Reply