Share Button

Informatii utile inainte de a amaneta obiectele de valoareSituatiile dificile prin care trecem atunci cand avem nevoie urgenta de bani ne poate face sa luam decizii pripite, pe care le putem regreta mai tarziu. Una dintre aceste decizii poate consta in amanetarea unor obiecte de valoare, la care tinem foarte mult, la o casa de amanet neserioasa, in conditii mai putin avantajoase.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont pentru a alege o casa de amanet serioasa consta in verificarea conditiilor de amanetare. Intereseaza-te cu privire la perioada contractuala, care poate fi cuprinsa intre 5 si 30 de zile, dar si daca ti se ofera cateva zile pentru a achita imprumutul dupa data scadenta, fara sa suporti o penalizare.

De asemenea, este important sa iti poti prelungi perioada de imprumut tip amanet, pentru a fi acoperit in situatiile in care nu vei putea achita imprumutul la timp. De regula, prelungirea contractului se poate face ori de cate ori doreste clientul, fara sa existe o conditionare.

Un alt detaliu important este posibilitatea de recalculare a comisionului, pentru a plati comision doar pentru zilele in care ati imprumutat bani de la casa de amanet. Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti garantia ca bunurile amanetate sunt in siguranta, astfel incat casa de amanet trebuie sa isi asume raspunderea pentru pierderea sau deteriorarea acestora pe durata amanetarii.

Doriti sa amanetati bijuterii din aur ? Daca va aflati in aceasta situatie, aveti grija sa cunoasteti greutatea exacta a obiectelor din metal pretios pe care doriti sa le amanetati, cat si numarul de karate. In cazul in care aveti bijuterii cu pietre pretioase, trebuie sa stiti care este calitatea acestora, dar este recomandat si sa verificati inainte starea in care se afla obiectul, pentru a vedea daca are sau nu defecte. Astfel, le veti putea recunoaste in cazul in care acestea exista, atunci cand veti recupera bijuteria amanetata.

Desi casele de amanet ofera sprijin atunci cand aveti nevoie de bani, sa nu uitati ca acestea ofera conditii de amanetare diferite si percep comisioane diferite. Daca optati pentru amanet telefoane Bucuresti si doriti sa amanetati un smartphone cumparat recent, nu va puteti astepta sa fie evaluat exact la pretul de cumparare. Evaluarea se va face sub pretul pietei, insa daca doriti doar sa il amanetati si nu sa il vindeti, veti pierde doar comisionul, pe care il puteti considera un fel de rata bancara.

In cazul in care va este greu sa va hotarati asupra unei case de amanet careia sa ii incredintati obiectele de valoare, interesati-va de vechimea acesteia, de experienta pe care o are in a-si multumi clientii, dar si in feedback-ul acestora. Nu in ultimul rand, fiti atenti si la profesionalismul cu care se comporta amanetarul, amabilitatea acestuia si seriozitatea de care da dovada.

Fie ca ne place, fie ca nu, casele de amanet raman un fel de « sprijin de nadejde la nevoie », chiar daca acest lucru se intampla doar in preajma sarbatorilor, inainte de vancanta de vara sau la un moment mai greu prin care trebuie sa trecem.

There are no comments.

Leave a Reply