Share Button

Decat o formatie proasta, mai bine un DJ bun! Asa ar putea suna optiunea din ce in ce mai multor petrecareti din ziua de astazi care ar prefera un DJ in locul formatiei clasice cu tambal, acordeon si saxofon la petrecerea de nunta sau botez. Iar motivele pentru aceasta alegere sunt multiple.

Primul si primul criteriu este cel al pretului, dupa care poate fi enumerat cel al varietatii muzicale mai ample pe care o poate oferi un DJ. Nu in ultimul rand, mai avem flexibilitatea programului si posibilitatea de a se muta usor dintr-o locatie in alta, in cazul schimbarilor de planuri in ceea ce priveste locul de organizare a petrecerii.

Un alt atu de luat in calcul in alegerea unui DJ petreceri poate fi modul mai usor de interactionare cu publicul si plierea mai usoara pe genurile muzicale preferate de acestia. Ceea ce, in cazul unei formatii, este aproape irealizabil.

Avantajos ca pret

Unul dintre principalele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand ai de ales intre o formatie clasica si un DJ petreceri este pretul. Astfel, un DJ poate avea pretul la jumatate fata de o formatie din patru sau cinci membri, care are in componenta vocalist, organist, chitarist si, eventual, saxofonist sau acordeonist.

Nu este mai putin ca o formatie de nunta are farmecul ei, in sensul in care nimic nu poate egala un solo la saxofon sau miscarea virtuoasa a degetelor pe clapele acordeonului sau ale pianului electric. In schimb, formatia este cumva captiva intr-un anumit gen muzica, de regula muzica populara, spre deosebire de un DJ petreceri.

Astfel, dincolo de hora si sarba, invitatii la petrecere se vor simti mai in largul lor atunci cand vor dansa o piesa lenta alaturi de partenera, ori se vor dezlantui pe ritmurile disco sau dance care le-au marcat tineretile.

O solutie de compromis ar putea fi antamarea unei formatii care sa tina isonul petrecerii in momentele principale si un DJ petreceri pentru pauzele luate de membrii acesteia. Dar, o astfel de varianta este de preferat atunci cand bugetul va permite acest lucru.

Recuzita sumara

Un alt aspect de luat in calcul in alegerea unui DJ poate fi mobilitatea crescuta a acestuia. Se stie ca o formatie cu mai multi membri este mai costisitoare si in sensul in care acestia au de instalat pe scena o multime de scule si cabluri, mixere, pentru care vor trebuie facute din timp probe de sunet.

In schimb, un DJ va avea la indemana propriul pupitru de mixaj, ce poate fi instalat si pe sistemul de sunet al restaurantului in care tinem petrecerea. De asemenea, acesta este singur sau, cel mult, insotit de o persoana care sa il ajute la instalarea si caratul sculelor. Toate acestea se traduc in costuri reduse cu transportul si recuzita si, implicit, cu un onorariu mai avantajos.

There are no comments.

Leave a Reply