Importanta calcularii corecte a bugetului atunci cand vrei sa faci renovari

0 Shares
0
0
0

Importanta calcularii corecte a bugetului atunci cand vrei sa faci renovariIndiferent de domeniul in care activezi este important sa faci totul intr-un mod responsabil. Asa este si atunci cand activezi in domeniul constructiilor sau cand vrei sa angajezi pe cineva sa se ocupe de renovarea locuintei tale.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca un calculator costuri materiale de constructii si manopera de pe www.adrenco.ro iti poate fi de mare ajutor pentru a face totul ca la carte.

De ce este atat de important sa folosesti un calculator costuri materiale de constructii si manopera ? In cele ce urmeaza vei vedea de ce.

Imagineaza-ti ca trebuie sa iti renovezi o camera. Intri in incaperea respectiva, o analizezi bine, iti faci in minte o serie de calcule, dupa care spui: am nevoie de 10 saci de ciment, 2 galeti de vopsea lavabila, 3 saci de glet si lista continua.

De asemenea, te gandesti cam cat ti-ar putea lua un meserias pentru anumite activitati, insa unele iti pot scapa. Vine ziua in care incepi renovarile. Totul pare sa mearga bine, insa, la un moment dat te trezesti ca ori ai prea multe materiale, ori prea putine si cand lucrarea este gata iti dai seama ca ai subestimat cu mult suma pe care credeai ca o vei da meseriasului.

Este extrem de important sa calculezi bine dinainte si sa stii cat mai exact de ce materiale ai nevoie si cat o sa te coste acestea. Cel mai bine e sa il rogi pe meseriasul care se va ocupa de renovari sa vina el si sa-ti spuna exact de ce anume ai nevoie. Este mult mai indicat sa cumperi materiale mai putine si sa trebuiasca sa revii la depozit, decat sa cumperi materiale prea multe si sa nu ai ce face cu ele.

Exista depozite care accepta returnarea marfii, daca aceasta nu a fost desigilata. Unele iti dau banii inapoi, altele iti dau in schimb alte materiale de constructii. Daca nu gasesti un depozit care sa-ti dea banii inapoi (lucrur rar intalnit), iti poti cumpara alte materiale care sunt mai rezistente in timp, asta daca nu ai de gand sa mai faci renovari curand.

Sa nu uitam insa si de faptul ca sunt depozite (situatie foarte des intalnita) care nu accepta sa aduci inapoi produsele folosite nici pentru bani, nici pentru alte produse in schimb. Ce faci intr-o astfel de situatie? Crezi ca nu prea ai ce sa faci? Ei bine ai doua solutii.

Prima solutie, cea mai nedorita este aceea in care pastrezi materialele  ramase si cu timpul le vei folosi pentru alte reparatii. A doua solutie este una dorita si anume sa vinzi ceea ce ti-a ramas altor persoane care au nevoie. Deseori, chiar meseriasul care iti face lucrarea te poate pune in legatura cu o astfel de persoana.

La fel de important este si sa calculezi corect suma de bani pe care o vei da pentru manopera. Nu te poti astepta ca zugravitul cu vosea lavabila sa te coste la fel ca pusul gresiei. Trebuie sa iei in calcul bine fiecare aspect.

Cel mai de dorit este sa vorbesti de la inceput si sa stabilesti impreuna cu persoana specializata pe lucrarea pe care vrei sa o executi, un pret aproximativ, pentru a sti la ce sa te astepti la sfarsit.

Calculeaza bine totul, astfel incat sa nu ramai in pierdere.

0 Shares