Exista casti pentru tot felul de gusturi, cu modele si structuri foarte variate. De exemplu, in functie de forma pavilioanelor lor pot fi casti sau tip buton, care sunt plasate in interiorul urechilor noastre, sunt foarte mici, ieftine si vin standard cu multe playere portabile si telefoane mobile. Sunt interesante daca sunteti in cautarea a ceva usor si confortabil, dar nu si daca doriti sa obtineti o experienta HiFi.
Avem, de asemenea, tipul in-Ear, similar cu castile, dar cu un design care va permite sa introduceti castile in canalul urechii. Se izoleaza de zgomotul exterior, dar trebuie sa stii cum sa le asezi bine, sa gasesti un tampon de marimea ta sau vei pierde o parte din bas cu usurinta.
Al treilea grup mare este cel al castilor de tip supraaural, de obicei in format banda si care sunt tinute peste urechile noastre. Ele sunt de obicei confortabile, relativ usoare si cu o calitate buna a sunetului, desi nu ofera o capacitate de izolare la fel de buna ca ultimul grup, castile circumaurale.
Vezi aici bureti de schimb Bose QuietComfort 35 si alege modelul potrivit.
Mai mari, ele sunt capabile sa colecteze intregul pavilion auditiv in interior si au traductoare mai mari (drivere), ceea ce le permite sa ajunga la o gama mult mai bogata de reproducere a frecventelor, cu niveluri ridicate de putere si fara a distorsiona. Daca sunteti in cautarea unei experiente HiFi autentice, acesta ar trebui sa fie designul preferat.
Foarte bine, m-am decis deja asupra unui model circumaural, dar acum vad ca exista doua subgrupuri mari: cu un pavilion deschis (sunt cele care au microperforatii in pavilioane) si cu un pavilion inchis. Ce diferente exista, ce este mai bine sa cumpar?
Cu o casca deschisa veti obtine un sunet mai curat, mai clar si mai clar in frecventele medii inalte si un bas mai controlat
Intr-un model de tip inchis traductorul se afla in interior intr-o incinta sigilata, in timp ce intr-una deschisa comunica cu exteriorul datorita unei serii de gauri mici care permit undelor sonore sa scape.
Specificatii
Odata ce stim mai mult sau mai putin tipul de casti pe care ni-l dorim, este timpul sa verificam lista uriasa de specificatii tehnice pe care ne-o ofera producatorii. La ce ne uitam? In primul rand, impedanta, masurata in ohmi (ohmi) “, care este responsabila pentru indicarea rezistentei la trecerea curentului electric.
Daca este prea mare, am putea avea probleme de lipsa de putere, avand nevoie de un amplificator mai puternic pentru a ajunge la presiunea acustica dorita. Normal este ca un model intre 16 si 60 ohmi il putem aatasa cu orice amplificator avem acasa, fara probleme.
Urmatorul punct important este sensibilitatea (data in dB). Ne spune cat de usor va fi sa reglam traductorul si ne ofera o idee despre ce puteri maxime putem auzi. De fiecare data cand ridicam 3 dB in sensibilitate inseamna ca vom avea nevoie de jumatate din puterea amplificatorului pentru a obtine aceeasi presiune acustica.