Share Button

Beneficiile automatizarii unei centrale intr-o casa conectata (inteligenta)Automatizarea locuintei reuneste diferitele tehnici care fac posibila controlul, programarea si automatizarea unei locuinte. Reuneste si foloseste astfel domeniile electronica, IT, telecomunicatii si automatizari centrala Salus pentru a face dintr-o casa clasica o casa conectata sau cu alte cuvinte o casa inteligenta – smart home.

Daca automatizarea locuintelor ne invadeaza din ce in ce mai mult casele, nu inceteaza sa fie dezbatuta. Cu toate acestea, are multe avantaje si iti simplifica viata de zi cu zi, acasa si de la distanta.

Economie de energie:

In cazul in care ai decis sa ai o casa smart, vei observa o reducere semnificativa a pretului facturilor tale de energie electrica datorita automatizarii si senzorilor casei conectate. Sistemele aplicate vor putea pune dispozitivele electronice in standby sau aprinse conform comenzilor de la distanta.

Luminile se vor stinge in incaperile goale. Incalzirea se va dezactiva in lipsa ta si se va regla in functie de temperatura exterioara, aerul conditionat va fi activat la momentul potrivit pentru ca casa sa fie racita la intoarcere. De asemenea, poti urmari rata de consum direct pe telefon. Solutie care va fi la fel de eficienta pentru buzunarul tau ca si pentru mediu.

Stil de viata si siguranta:

Toate aceste noi tehnologii se vor adapta rutinei tale oricare ar fi aceasta, programarea va diferi de la o persoana la alta in functie de timpul petrecut acasa, de exemplu.

Securitatea este unul dintre cei mai interesanti factori pentru pasionatii de automatizare a locuintei. Ai uitat sa opresti cuptorul? Sa inchizi obloanele? Fara griji! Cu o conexiune la internet, o poti remedia pur si simplu in cateva clickuri.

Securitatea pe care ti-o va oferi acest tip de tehnologie acopera mai multe aspecte specifice. Detectoare de fum si monoxid de carbon rezultate din defectiuni la aparatele de incalzire. Senzorii de miscare activeaza camerele accesibile pe smartphone-ul tau.

Confort:

Automatizarea unei locuinte va urmari constant evolutia nevoilor tale si familiei tale. Controlul prizelor, geamurilor, luminilor si multe altele fara sa te misti de pe scaun si cu doar cateva clickuri este un avans impresionant in ceea ce priveste tehnologia. In plus, aplicatiile si sistemele de automatizare a locuintei se inmultesc constant. Depinde de tine sa-ti imaginezi aspectul pe care vrei sa-l aiba casa ta.

Daca intentionezi sa te muti intr-o casa inteligenta in curand, iti sugeram sa urmezi sfaturile valoroase ale unor specialisti in automatizari centrale smart home, care iti pot fi utile in ziua mutarii.

Asistenta personala:

Persoanele dependente vor fi cei mai recunoscatori pentru aceasta tehnologie. Intr-adevar, le va usura viata in mai multe moduri. Intr-o casa smart, se va opri automat cuptorul dupa un anumit timp sau se va inchide robinetul pentru a preveni inundatia. Mergand chiar atat de departe incat sa alerteze spitalul daca persoana cade.

Poate parea ca automatizarea locuintei favorizeaza lenea si poate fi si cazul, dar obiectivul este mult mai complex decat simplul fapt de a nu mai avea nevoie de miscare. Economisesti timp prin evitarea sarcinilor repetitive si optimizarea mediului de viata.

There are no comments.

Leave a Reply