Share Button

Daca ati dezvoltat ceea ce se numeste intelepciunea dintilor, si nu toata lumea are asa ceva, sunt sanse bune ca veti avea nevoie de eliminarea maselor de minte la un moment dat in viata.

Din experienta personala, am constatat ca, daca stiu dinainte ce se intampla in timpul unei proceduri, nu sunt la fel de nervos sau temator in timpul acesteia. Daca sunteti curiosi sa stiti cum sunt eliminate maselele de minte, cititi in continuare.

Dupa alegerea metodii de sedare si aplicarii acesteia, chirurgul oral sau dentistul de la clinica stomatologica iasi incepe procedura de amortire a dintelui si a tesuturilor din zona unde se afla dintii de minte, cu un anestezic local.

Probabil ai avut deja un tratament cu raze X, cunoscut ca un panorex, insa in cazul molarilor de minte, dentistul necesita uneori utilizarea de raze X suplimentare in ziua procedurii. Orice raze X suplimentare vor fi luate in acest moment in cadrul procedurii.

Odata ce pacientul este complet amortit din anestezicul local si s-au facut radiografiile necesare, dentistul incepe partea chirurgicala a procedurii prin eliminarea tesutului care acopera zona in care se afla molarul de minte. Daca dintele este afectat se face o incizie in tesutul guma, pentru a putea a avea acces la acesta.

Tesutul gingival este apoi impins din drum cu un instrument chirurgical, pana cand dintele este vizibil. Exista destule sanse ca un dinte de minte afectat sa fie acoperit in intregime sau partial in oase.

Daca exista os care acopera maseaua de minte, o piesa de mare viteza este folosita pentru a detalia prin gingie si a indeparta osul care acopera dintele. Daca molarul de minte a izbucnit deja in gura, medicul dentist va slabi tesutul conjunctiv din jurul lui.

Dupa ce molarul cu pricina devine vizibil pentru dentist, diverse instrumente chirurgicale sunt folosite pentru a slabi usor radacina din orice tesut conjunctiv il tine prins. Utilizarea pieselor de mare viteza pot fi utilizate si in afara si in timpul extractiei.

Aceeasi procedura se aplica pentru un dinte de minte care a erupt deja. Ar putea fi necesar ca medicul dentist sa taie dintele in sectiuni inainte de a fi eliminat. Acest lucru este realizat, deoarece dintele risca sa se rupa in timp ce este scos din os. Odata ce maseaua de minte este slabita sau complet sectionata, este gata pentru a fi eliminata.

Medicul dentist va elimina molarul de minte, cu o selectie de instrumente chirurgicale care sunt concepute pentru a elimina complet dintele.

Acum, ca maseaua de kinte a fost extrasa, ar putea fi necesar ca medicul dentist sa foloseasca copci pentru a inchide zona in care aceasta afost. Acest lucru se face in cazurile in care medicul dentist simte ca pacientul se va vindeca mai bine cu cusaturi.

There are no comments.

Leave a Reply