Share Button

Despre sistemele de usi automateIn ziua de astazi, de cate ori ne gandim la cladiri mari, ca de exemplu banci, mari magazine sau mall-uri, hoteluri, aeroporturi, ne gandim si la sistemele de usi automate de la intrarea acestora. Pentru cele mai bune usi automate, acceseaza www.gunther-tore.ro .

Sistemele de usi automate pot facilita mult mai usor intrarea in cladirile unde sunt montate, salveaza anumite costuri si pluseaza la impresia “customer service”, in ceea ce priveste parerea clientului despre cladirea respectiva.

Arhitectii de asemenea, iau de cele mai multe ori in considerare sistemele de usi automate, pentru design-uri moderne sau mai deosebite fata de cele clasice.

American Association of Automatic Door Manufacturers (o asociatie americana a producatorilor de usi automate) a indentificat 6 situatii in care arhitectii vor lua in considerare folosirea usilor automate:

1.    Pentru persoanele in varsta. Atunci cand anumite cladiri se afla in cartiere in care locuiesc mai ales persoane in varsta, asa cum ar fi in jurul unei comunitati de “retirement”, usile automate pot avea un avantaj major. Magazinele, cinematografele si restaurantele ce isi intampina clientii cu un sistem de deschidere/inchidere automat, sunt mai apreciate de catre persoanele in varsta sau de catre cele cu anumite dizabilitati.

2.    Pentru traficul intens. Facilitatile educationale, zonele de entertainment si de transport public (ca de exemplu statiile de metrou) ce beneficiaza de sisteme automate de usi, sunt foarte bune pentru fluidizarea traficului din acele zone.

3.    Atunci cand spatiul este limitat. Usile automate de tip slide (glisante) nu au nevoie de spatiul de deschidere necesar in cazul unei usi normale. Montarea unor astfel de usi, maximizeaza spatiul din zonele compacte, fiind si foarte usor de folosit.

4.    Pentru costurile scazute. De cele mai multe ori, este mult mai eficient in general, dar si din punct de vedere al costurilor, sa instalezi un sistem de usi automate, decat sa implementezi alte cerinte arhitecturale, in legatura cu usile standard. Usile automate de tip low-energy, reprezinta cea mai buna alegere in acest sens, asigurand o accesibilitate universala, in timp ce permit o mai buna fluidizare a traficului, decat o pot face sistemele clasice de usi.

5.    Pentru economisirea energiei. Usile automate si sistemele acestora pot reduce drastic consumul de energie, pierduta de la interiorul unei cladiri, mai ales pe timp de iarna cand usile clasice pot ramane accidental sau mai mult timp deschise, racind spatiul de la interior. Usile automate se deschid numai la apasarea unui buton si se inchid la scurt timp dupa aceea cu ajutorul unui timer, fara posibilitatea de a ramane deschise accidental (decat daca usa si sistemul automat nu mai functioneaza asa cum trebuie).

6.    Pentru usurinta in folosire. Anumite studii arata ca afacerile care isi monteaza sisteme cu usa automata, sunt percepute de catre clienti ca fiind mai “profi” decat restul, ce folosesc inca sisteme clasice de usi. O usa automata, poate fi astfel o modalitate de a-ti promova afacerea/compania in ochii clientului tau, care te va percepe astfel ca pe o firma de top, adica o adevarata unealta de marketing pentru compania ta, fara investitii uriase.

There are no comments.

Leave a Reply