Share Button

Cum se alege corect o usa pentru baie?Alegerea usilor pentru baie poate sa fie uneori foarte dificila in momentul in care incepem sa reamenajam baia.

Trecand peste acest aspect sunt mai multi factori de care ar trebui sa tinem cont in momentul in care cumparam usi pentru baie daca dorim ca investitia sa fie multumitoare si durabila.

Un prim aspect pe care ar trebui sa il luam in calcul este materialul din care se va face usa respectiva pentru baie care va trebui sa reziste pentru o perioada destul de lunga in casa si optiunile sunt in general fie din termopan fie din lemn.

Alegerea nu este una usoara pentru ca va trebui sa aveti in vede aspectul usii, rezistenta sa si factorii care pot sa actioneze contra materialului si il pot degrada in timp.

Termopanul este in mod cert mai putin placut decat lemnul masiv si natural dar mult mai rezistent pentru umiditatea in crestere si pentru schimbarea brusca a temperaturii din baie.

Lucrul acesta este partial adevarat deoarece usile pentru baie confectionae din lemn pot fi la fel de imune pentru acesti factori in cazul in care usile sunt construite corect adica sunt impregante cu straturi de protectie din grund, bait sau lac.

Din mtivul acesta e esential sa alegeti cu atentie si un producator de usi, pentru ca dincolo de acest aspect sunt multe tehnici ce determia o durata de viata mai indelungata pentru o usa.

Dupa ce ne am lamurit ca putem sa beneficiem si de un aspect placut dar si de o rezistenta buna in momentul in care vine vorba si despre usile pentru baie sunt si alte aspecte ce trebuie luate in calcul inainte de a cumpara o usa.

Pentru o casa usa de la baie cu geam este mult mai practica si mai frumoasa dar se recomanda ca geamul sa nu fie cat usa ca sa nu se distinga nimic din interiorul camerei respective. In ceea ce priveste latura estetica, cea mai buna alegere este usa in care geamul acopera doua treimi dar va recomandam sa va asigurati ca geamul este mat si nu incomodeaza pe cel care utilizeaza baia.

Puteti sa optati si pentru variante mai ieftine precum usile de baie care au un geam longitudinal. Decideti de asemenea si directia in care va trebui sa se deschida usa.

In cazul in care aveti o baie spatioasa si deschiderea usii de pe interior nu atinge mobila pentru baie puteti sa alegeti varianta cu deschidere in interior.

Daca doriti sa economisit spatiu in baie si dulapul, chiuveta sau oglinda se alfa la intrare in camera ar fi bine sa optati pentru deschideri exterioare. Luati si masuratori inainte de a comanda o usa.

Alegeti un design pentru usa potrvit cu celelalte usi care se afla in casa mai ales cu usile de la dormitoare. In cazul in care optati petru incuietori la baie va recomandam sa alegeti ceva care sa deschida usor si din exterior pentru cazul in care cineva aflat in interior solicita ajutor si nu doriti sa spargeti usa. Alegeti materialele care sa nu aiba emisii toxice.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply