Share Button

Despre rafturile CantileverUn raft de tip Cantilever este un raft metalic care are un singur punct de sustinere. Greutatea sa va fi sustinuta de un brat care va transfera greutatea spre baza.

Rafturile metalice de acest fel ajuta la depozitarea produselor care au un volum foarte mare sau care sutin produse supradimensionate. Poate fi vorba aici si de produse lungi precum cheresteaua, structurile de otel, profilele PVC, placile din gips-carton sau tevile.

Aceste rafturi au o serie de componente specifice:

Picioarele sunt acele bare verticale care ofera suportul si stabilitatea pentru a sustine greutati mari .

Bratele sunt grinzi orizontale care sustin greutatea marfii in momentul in care aceasta este depozitata pe ele. Unghiul lor de asezare poate fi diferit in functie de modelul de raft, dar si in functie de cerintele pentru depozitare.

Sunt mai multe optiuni pentru a atinge standardele impuse de clienti. Firmele care prodc astfel de rafturi pot sa lucreze in legatura cu clientii pentru ca sistemul de rafturi pe care il dezvolta sa se potriveasca dar si sa fie economic si bun pentru orice situatie.

Rafturile Cantilever sunt utilizate si pentru constructia depozitelor care au sustinerea asigurata de acesta rafturi. Caracteristica depozitelor de acest fel este faptul ca nu au nevoie de o schela inainte de a fi construite.

Rafturile care au fata dubla ofera acces pe amandoua partile atunci cand se fac operatiuni asupra lor. Rafturile sunt disponibile in functie de ce necesitati de depozitare are fiecare persoana, in functie de marime si de greutate, de marimea si inaltimea produselor. Pot fi rafturi pentru produse usoare sau rafturi pentru produse grele.

Atunci cand vorbim despre depozitarea produselor cu volum mare sunt doua optiuni pentru depozitate: pe raturi cantilever sau direct pe podeaua din depozit. Utilizand depozitarea direct pe jos veti avea costuri minime dar si o eficienta redusa si o capacitate de depozitare mult mai mica.

Rafturile Cantilever nu implica investitii financiare foarte mari dar pot sa imbunatateasca foarte mult productivitatea din depozit si de asemenea si timpul de manipulare pentru marfa. Utilizand astfel de tipuri de rafturi va creste foarte mult capacitatea de a stoca din depozit.

Avantajele unui astfel de sistem de rafturi sunt: montarea si relocarea foarte usoara, posibilitatea de a depozita atat paleti cat si alte produse precum tevile sau PVC,  sunt ideale pentru marfuri cu dimensini atipice, marfuri foarte lungi, si reduc timpul de manipulare.

Rafturile Cantilever imbunatatesc cu mult productivitatea deoarece stocul de marfa devine mult mai accesibil. Pot sa fie adaugate in timp si alte rafturi suplimentare si se pot depozita marfurile pana la inaltimea de 6 metri.

Printre dezavantaje putem enumera faptul ca este necesar sa se amenajeze un culoar de trecere pe langa fiecare raft si ca sunt ineficiente atunci cand pe bratele lor se depozteaza paleti.

Exsta si rafturi metalice Cantilever second hand. In general pentru ca aceste rafturi sunt perfect configurate pentru fecare client in parte este destul de greu sa gasiti astfel de rafturi si second hand, iar daca le gasiti aveti sanse minime ca acestea sa se potrevasca necesitatilor pe care le aveti.

There are no comments.

Leave a Reply