Share Button

Camere web pentru videochat in 2016Camerele cu performanta de top in 2015 au fost HD PRO C920 de la Logitech, acesta obtinand si un “gold award” in mai multe review-uri.

Pe locul 2 s-a clasat HD C615 tot de la Logitech iar pe 3, Genius WideCam F100, cu o binemeritata medalie de bronz. Pentru angajari videochat, intra pe Angelsoflove.ro!

Iata mai multe despre ce fel de camera web sa-ti alegi, in asa fel incat sa-ti satisfaca toate cerintele:

Majoritatea laptop-urilor si computerelor (monitoarele computerelor) vin din fabricatie cu senzori web incorporati, dar pentru persoanele care nu au la dispozitie un webcam incorporat, exista camere pe standardul USB, foarte performante.

Aceste camere dedicate au tehnologii de ultima generatie, ofera rezolutii mult mai bune decat cele incorporate si mai multe instrumente de soft, ce iti permit sa iti creezi fisiere video diferite, in formate diferite, cu efecte speciale si alte modificari aplicate din soft, etc.

De fapt, noile webcam-uri sunt mult mai bune decat multe modele de webcam incorporate, iar persoanele prefera din ce in ce mai mult sa le dezactiveze pe cele incorporate si sa achizitioneze device-uri standalone, separate, cu o performanta mai ridicata.

Multe dintre aceste webcam-uri ofera rezolutii de pana la 1080p (full hd). Totusi, din nefericire, multi producatori isi reduc liniile de webcam-uri standalone, asa ca probabil veti dori sa incercati si cateva modele cu rezolutie 720p.

In ceea ce priveste preturile practicate, device-uri cu suport pentru rezolutii 720p, pot porni de la un pret de aproximativ 15 dolari, iar cele mai scumpe ce suporta rezolutii pana la 1080p, pot avea preturi de peste 100 de dolari.

Majoritatea acestor webcam-uri au capabilitati plug-and-play, adica le introduceti pur si simplu intr-un slot usb al pc-ului sau al laptop-ului, iar acestea vor functiona, driverele necesare fiind instalate automat de catre sistemul de operare (mai ales daca folositi un sistem de tip Microsoft Windows).

Totusi, daca veti instala si programele sau software-ul conex acestor drivere generale, veti avea la dispozitie si instrumentele necesare pentru editarea fisierelor video realizate cu aceste camere, precum si aplicarea de diferite efecte.

Pentru persoanele care au decis sa achizitioneze un PC de masa(desktop) si nu un laptop, un webcam este aproape o necesitate, acesta facilitand video call-urile sau mesajele video.

Unele persoane folosesc camerele web pentru a deschide cu ajutorul acestora un canal personal pe Youtube sau cu scopuri de videochat cu cei dragi, cu prietenii sau alte persoane.
In timp ce majoritatea webcam-urilor sunt prevazute si cu microfon incorporat, trebuie sa stiti ca veti avea parte de o calitate mult mai buna, daca veti alege un microfon de calitate, separat, un microfon pe USB.

Capabilitatile hardware influenteaza performanta oricarui device de tip webcam. Toate webcam-urile din ziua de astazi suporta cel putin standardul USB 2.0, asa ca vor functiona pe aproape orice usb de la laptop-ul sau desktop-ul tau.

In afara de asta, fiecare webcam poate fi diferit in mod radical fata de altul. Unele ofera lentile de sticla de la producatori celebrii (ca de exemplu Carl Zeiss), au o claritate a imaginii exceptionala, iar altele apeleaza la anumite compromisuri pentru a scadea considerabil pretul final al produsului, taind putin din calitatea imaginii, dar pastrand per ansamblu o calitate destul de ridicata.

There are no comments.

Leave a Reply