Share Button

De ce sunt importante rafturile intr-un depozit

Despre rafturi cunoastem cu totii faptul ca sunt ideale pentru depozitarea anumitor produse, asa ca ele pot sa fie intalnite in cadrul depozitelor de marfa, dar putem sa intalnim rafturi si in magazine, vulcanizari, si chiar si acasa putem folosi rafturi.

Ei bine, in cazul in care discutam despre depozite, atunci este evident faptul ca discutam despre incaperi foarte mari in care se afla tot felul de produse, mare mai apoi urmeaza sa ajunga pe rafturile magazinelor, dupa ce vor fi distribuite.

Toate aceste produse din cadrul unui depozit, vor trebui sa fie aranjate cat mai bine, astfel incat sa se poata economisi cat mai mult spatiu. Cu cat marfa este aranjata mai inteligent, iar paletii cu marfa sunt mai bine aranjati, cu atat se castiga mai mult spatiu in interiorul depozitului, iar astfel poate fi receptionata mai multa marfa.

Pentru ca marfa sa fie aranjata intr-un mod cat mai eficient, paletii vor trebui asezati pe rafturi paleti, iar astfel se va economisi foarte mult spatiu in interiorul depozitului.

Plus de asta, aceste rafturi pot sa fie numerotate in asa fel incat angajatii depozitului sa stie exact rafturile la care se afla produsele de care au nevoie, pe cand, daca marfa nu era aranjata pe rafturi, angajatilor le era mult mai greu sa gaseasca paletii cu marfa de care aveau nevoie.

Referitor la rafturile pentru paleti, acestea pot sa fie etajate, iar inaltimea rafturilor va depinde automat si de inaltimea depozitului. Sunt depozite foarte mari, cum ar fi depozitele de unde sunt aprovizionate marile supermarketuri de la noi din tara, unde rarfturile pentru paleti sunt etajate, astfel incat un raft poate avea chiar si 5 – 6 nivele.

Intr-un astfel de depozit, este neaparat sa existe cat mai multe motostivuitoare, pentru ca paletii cu marfa dupa ce se va efectua receptia marfii, vor fi asezati pe rafturile din depozit, iar in momentul in care este nevoie, paletii vor fi dati jos de pe rafturi, tot de catre motostivuitoare.

Mai trebuie mentionat si faptul ca in conditiile in care depozitul este unul foarte mare, iar rafturile existente nu sunt suficiente pentru depozitarea paletilor cu marfa, acesti paleti se pot stivui chiar si fara a fi nevoie de rafturi.

Ei bine, dupa cum se poate observa pana acum, in cazul in care discutam despre depozite in care marfa este asezata pe paleti, sunt necesare cat mai multe rafturi paleti, pentru ca acesti paleti cu marfa sa poata sa fie depozitati.

In schimb, in cazul in care discutam de exemplu despre un depozit al unui mare producator de anvelope, atunci in mod evident nu vor mai fi necesare rafturile pentru paleti, insa tot vor fi necesare anumite rafturi.

In cazul acestor depozite, rafturile pentru anvelope sunt special construite pentru depozitarea acestor produse, si sunt mai inguste decat rafturile pentru paleti.

Asadar, se poate observa foarte clar din acest articol faptul ca in cadrul unui depozit, sunt necesare o multime de rafturi paleti, pentru ca marfa sa fie depozitata in cele mai bune si sigure conditii.

There are no comments.

Leave a Reply