Share Button

De ce sa alegi o banda LED pentru casa ta?Unul dintre avantajele semnificative ale benzilor LED ramane partea lor  accesibila,  cu un buget rezonabil. Trebuie sa te gandesti in termeni de investitii, deoarece acestea sunt elemente decorative pe care vei putea sa le pastrezi mult timp. Iata de ce sa alegi aceste benzi LED!

Obtii temperaturi de culoare pentru fiecare ambianta

Temperatura culorii  este numita dupa fizicianul care a definit o scala de culoare pentru lumina si este  exprimata in grade Kelvin. Prin urmare, cand temperatura benzii  LED este de aproximativ 6000 Kelvin, vei obtine asa-numita culoare alb rece.

Dar, cand temperatura este de 4000, este un alb natural care este similar cu cel al zilei. Avantajul cu benzile LED este ca esti liber sa alegi temperatura  care ti se potriveste cel mai bine.

Astfel, in camera de zi sau in dormitor, multi oameni favorizeaza albul cald, in timp ce baia beneficiaza de alb natural. Cu toate acestea, daca doresti, poti  obtine toate cele trei tipuri de alb cu un controler banda led RGB sau cu o anumita banda LED care face alb la toate cele trei temperaturi.

Beneficiezi de o speranta de viata mai lunga

De obicei, becurile incandescente si fluorescente zumzaie, vibreaza si se agita pe masura ce electricitatea trece prin ele. Cu toate acestea, LED-urile au avantajul de a ramane complet nemiscate. Acesta este motivul pentru care au o durata de viata mult mai lunga  decat luminile traditionale.

Astfel, vei gasi la aproape toti dealerii de benzi LED durata de viata a indicatiei:  50.000 de ore. Lucrul de stiut este ca aceste 50.000 de ore corespund doar duratei maxime de viata a benzii tale LED. Cu toate acestea, in functie de utilizare, banda LED poate pierde semnificativ durata de viata.

Intr-adevar,  durata de viata a benzii LED variaza in functie de mai multe criterii,  inclusiv in special stabilitatea curentului livrat de transformatorul electric (220V/12V) si calitatea controlerului RGB sau a regulatorului de intensitate utilizat.

La fel, temperaturile extreme, un mediu prea umed, precum si intinderea sau indoirea benzii LED sunt elemente care vor avea un impact incontestabil asupra vietii acestuia.

Trebuie sa stii ca transformatoarele si controlerele RGB sunt accesorii a caror calitate nu trebuie  neglijata  daca doresti sa eviti o scadere semnificativa a duratei de viata a iluminatului. Daca ai posibilitatea, nu ezita sa verifici originea pieselor.

Cum se instaleaza benzile LED?

Banda LED functioneaza la electricitate,  ceea ce iti permite sa luminezi discret  locurile in care nu doresti iluminarea conventionala.

Folosind o telecomanda, vei putea  gestiona pornirea benzii  fara cea mai mica dificultate. La fel, este foarte posibil sa iti echipezi benzile cu LED-uri cu detectoare de miscare  pentru a crea cu succes iluminarea ideala intr-un pasaj fara a fi nevoie de alta sursa de lumina.

In general, pentru a  instala benzi LED, vei avea nevoie de o  foarfeca, un cutter, banda LED, conectori LED si un transformator cu mufa jack. Daca nu ai nicio idee in domeniu, vei gasi cu usurinta videoclipuri foarte explicite pe internet. In caz contrar, si daca iti permiti, poti folosi intotdeauna  serviciile unui profesionist.

There are no comments.

Leave a Reply