Share Button

De ce este necesara o plasa umbrire?Cei care locuiesc in mediul rural, in mod evident se ocupa de agricultura. Unii se ocupa de agricultura din pasiune, astfel ca pe langa locul de munca pe care il au, mai cultiva anumite legume acasa (rosii, ardei, castraveti, ceapa, etc.).

Exista si oameni care traiesc in mediul rural si care traiesc strict din agricultura. Aici discutam despre oameni care detin suprafete mari de terenuri agricole si care vand legumele si fructele cultivate.

Unii vand in piete aceste produse agricole, altii au contracte cu supermarket-urile. Cert este ca persoanele care au ca si principala ocupatie agricultura, fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a avea recolte bogate de la an la an.

De precizat este faptul ca in ultimii ani dupa cum cu totii stim, temperaturile de afara au crescut considerabil pe timpul verii, iar fructele si legumele sunt sensibile la temperaturi foarte mari. Aceste temperaturi ridicate pot afecta serios culturile de legume, asa ca oamenii cauta mereu cele mai eficiente solutii pentru a-si proteja culturile de puternicele raze ale soarelui.

Cele mai sensibile culturi de legume la actiunea razelor fierbinti ale soarelui sunt cele de tomate si de ardei, iar aceste fructe pot prezenta arsuri solare, asa ca agricultorii pentru a evita surprizele neplacute, isi pot indrepta atentia spre plasa umbrire.

Plasa de umbrire este folosita de catre agricultori pentru ca aceasta este capabila sa reduca foarte mult cantitatea de raze solare care ajung pe suprafata legumelor si a florilor.

De precizat este faptul ca plasa de umbrire se foloseste atat in cazul culturilor din spatii protejate cum ar fi culturile din sere si solarii, cat si in cazul acelor culturi care sunt cultivate in camp.

Avand un grad de umbrire de 35%, in spatiile protejate, plasa de umbrire va scadea temperatura interioara din sere si din solarii pana la un nivel care nu creeaza stres termic pentru dezvoltarea armonioasa legumelor sau florilor.

Alte intrebuintari ale unei astfel de plase de umbrire:

  • putem sa intalnim plase de umbrire care se folosesc pentru realizarea diferitelor garduri de protectie contra animalelor rozatoare la culturile de camp; cum ar fi culturile de pepeni, varza etc;
  • se foloseste de-asemenea plasa de umbrire si pentru umbrirea culturilor de legume in camp, iar aici amintim legumele care sunt sensibile la lumina puternica: ardei capia, ardei gras, ardei gogosar, telina etc;
  • plasele de umbrire mai pot fi folosite chiar si pentru umbrirea curtilor, pentru umbrirea gazonului, umbrire altor spatii etc.
  • nu in ultimul rand, mentionam faptul ca aceste plase de umbrire se pot folosi atunci cand se doreste sa se ofere un grad de protectie de vant pentru sere si solarii.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca o asemenea plasa de umbrire poate fi folosita pentru a proteja legumele din sere si solarii sau cele de pe camp, insa poate fi utilizata cu succes si in diferite alte scopuri precum cele amintite anterior.

Din fericire pentru cei interesati, se pot gasi asemenea plase de umbrire la preturi atractive, la diferite magazine online, precum www.folie-solar.ro de exemplu.

There are no comments.

Leave a Reply