Share Button

In momentul in care termini liceul, cu siguranta ai cateva variante la dispozitii in ceea ce priveste viitorul tau, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

In primul rand poti alege sa urmezi o facultate, in cazul in care ai promovat examenul de bacalaureat, si in conditiile in care consideri ca ti se potriveste o anumita profesie.

Apoi, in cazul in care ai terminat liceul si ai promovat examenul de bacalaureat, te poti inscrie la un curs de calificare de exemplu, asta in conditiile in care nu ai de gand sa urmezi o facultate. Poti si sa fii student si sa urmezi un astfel de curs, doar ca iti va fi mai greu atata timp cat dureaza cursul.

Apoi exista posibilitatea de a nu promova examenul de bacalaureat, asa ca mai mult ca sigur te vei gandi sa iti gasesti un loc de munca.

Ei bine, indicat ar fi sa promovezi examenul de bacalaureat, iar apoi, in cazul in care nu te incanta ideea de a urma o facultate, poti alege sa urmezi un curs de calificare, un curs care sa te ajute sa profesezi ceva frumos, fara a depune efort fizic.

Ai putea opta de exemplu pentru un curs inspector resurse umane, iar sansele de a lucra ca inspector resurse umane sunt destul de mari. Plus de asta, pe piata muncii se cauta tot timpul inspectori de resurse umane.

Un astfel de curs este indicat chiar si pentru persoanele care lucreaza deja in domeniul Resurselor Umane din cadrul unei companii, si care isi doresc sa acumuleze cele mai noi informatii din domeniu.

Un asemenea curs dureaza 40 de ore, iar odata ce vei finaliza cursul vei primi un certificat de absolvire al cursului pentru profesia de Inspector Resurse Umane, dar si toate suplimentele descriptive care dovedesc faptul ca ai finalizat acest curs si ai promovat examenul de final.

In cazul in care vei urma acest curs, la finalul acestuia vei dobandi urmatoarele competente extrem de importante:

  • Comunicarea cu angajatii
  • Planificarea activitatilor
  • Intocmirea statului de plata pentru personalul angajat
  • Organizarea recrutarii personalului
  • Administrarea bazei de date de evidenta a personalului
  • Aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si SU
  • Gestionarea documentelor de evidenta a personalului
  • Intocmirea registrului general de evidenta a salariatilor
  • Intocmirea documentelor de evidenta a personalului

De precizat este faptul ca pentru a te inscrie la un curs de Inspector Resurse Umane ai nevoie de urmatoarele documente: cartea de identitate, certificatul de nastere, daca este cazul si de certificatul de nevoie ai nevoie, si diploma dupa ultima scoala absolvita (Bacalaureat, Licenta, Master).

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care termini liceul ai cateva posibilitati importante, insa fie ca urmezi o facultate, fie ca nu, ideea de a te inscrie la unul sau chiar la mai multe cursuri de calificare nu este una rea, dat fiind faptul ca vei putea apoi lucra in diferite domenii.

There are no comments.

Leave a Reply