Cum vă poate ajuta kinetoterapia să vă recuperaţi după un accident de maşină

0 Shares
0
0
0

Un lucru pe care toate accidentele de mașină îl au în comun este riscul ridicat de rănire pentru oricine este implicat.

Dacă ați suferit un accident, în special unul care vă afectează gâtul sau coloana vertebrală, probabil vă întrebați cum să obțineți ajutorul de care aveți nevoie și să vă recuperați rapid. Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este kinetoterapia.

De ce kinetoterapie?

Scopul final al kinetoterapiei este de a vă ajuta să vindecaţi leziunile fără a fi nevoie de analgezice sau alte medicamente, prin exerciții fizice. În esență, se concentrează pe repararea țesutului moale rănit. Deci, dacă ați suferit răni în urma unui accident de mașină, un kinetoterapeut vă poate ajuta să vă recuperați complet.

Cum ma poate ajuta un kinetoterapeut?

Odată ce mergeţi la un kinetoterapeut, acesta va începe prin a-și face o idee despre starea dumneavoastră și rănile pe care le-aţi suferit. Această consultație începe de obicei cu o conversație și poate trece la o evaluare fizică ușoară pentru a determina severitatea rănirii.

Mai departe, kinetoterapeutul va începe să creeze un plan personalizat de tratament care ține cont de sănătatea dumneavoastră, de gravitatea vătămării, de obiectivele dumneavoastră și de orice alte nevoi specifice pe care le aveți.

Procesul exact al kinetoterapiei diferă de la caz la caz, dar, în general, există câteva lucruri de așteptat de la lucrul cu un kinetoterapeut după un accident de mașină:

Exerciții blânde pentru a crește puterea și a reduce durerea

Probabil cel mai mare beneficiu al kinetoterapiei este capacitatea sa uimitoare de a reduce durerea fără medicamente. Cu exercițiile potrivite, zonele rănite se vor vindeca și vor deveni mai puternice. Pe măsură ce progresaţi în recuperare, durerea va fi mai puțin intensă și va apărea mai puțin frecvent.

Restabilirea capacităţii de mișcare

De obicei, persoanele care au fost rănite într-un accident de mașină suferă o pierdere a mobilității. Poate fi vorba de gât, caz în care nu vă mai puteţi întoarce capul. Ar putea fi, de asemenea, umerii, împiedicându-vă să ridicați unul sau ambele brațe la capacitatea dumneavoastră obișnuită, sau ar putea fi coloana vertebrală, împiedicându-vă să vă aplecați.

Mobilitatea limitată reprezintă un disconfort major. Perioadele mai lungi de timp cu mobilitate redusă pot face reabilitarea mai complicată.

Kinetoterapeutul dumneavoastră va ține cont de gama dumneavoastră de mișcare atunci când va dezvolta planul de tratament și va concentra multe dintre exerciții pe restabilirea mobilității.

Reîntoarcerea la muncă și la activități de agrement

Kinetoterapeutul va concepe un program personalizat menit să vă ajute să vă întoarceți cu succes la muncă și la activitățile de agrement. Vă va anunța când vă puteți întoarce la locul de muncă în siguranță, în funcție de abilitățile și sarcinile dvs, precum şi la activităţile preferate. Dacă, de exemplu, sunteți alergător, kinetoterapeutul vă poate sugera să începeți din nou să alergați la intervale scurte de timp și apoi să lucrați încet până la durata normală.

Reducerea necesității de intervenții chirurgicale și alte proceduri medicale

După un accident de mașină grav, mulți oameni sunt îngrijoraţi la gândul că trebuie să fie supuși unor intervenții chirurgicale și alte proceduri medicale invazive. Deși uneori intervenția chirurgicală este inevitabilă, kinetoterapia poate ajuta adesea la creşterea șanselor ca aceasta să nu fie necesară.

După cum puteți vedea, există multe beneficii de a lucra cu un kinetoterapeut după un accident de mașină, major sau minor. Dacă este şi cazul dumneavoastră, kinetpterapeuţii de la Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti vă pot ajuta să vă recuperați, să reduceți durerea, disconfortul și lipsa mobilităţii.

0 Shares