Share Button

Cum testezi in mod corect difuzorul telefonului tau?Cel mai important dispozitiv pe care il folosim cu totii in viata de zi cu zi este fara doar si poate telefonul mobil, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda in nici un fel, daca stam sa tinem cont de toate sarcinile pe care le poate indeplini cu succes un smartphone.

Trebuie doar ca atunci cand ne cumparam un asemenea dispozitiv sa avem grija mare de el, pentru a nu fi nevoiti sa il ducel ma service, in vederea inlocuirii unor piese telefoane, precum difuzorul de exemplu, display-ul sau alte componente.

O componenta foarte sensibila a unui smartphone este fara doar si poate difuzorul, care se poate ca si datorita depunerii prafului sa nu mai functioneze in mod corespunzator.

Tocmai de aceea, tu ca si utilizator de smartphone trebuie sa stii cum sa testezi microfonul telefonului tau, pentru a te asigura de faptul ca acesta este perfect functional.

Ei bine, in cazul in care detii un smartphone care are sistemul de operare Android instalat, iar muzica ti se opreste brusc din redare, daca soneria nu se mai aude, sau daca nu ai sonor atunci cand te joci pe telefon, ori atunci cand calitatea sunetului este slaba atunci cand ai o convorbire telefonica, atunci cu siguranta difuzorul telefonului are o problema.

Pentru a verifica difuzorul telefonului ar trebui sa intrii in Device Diagnostic Tool si sa alegi sa testezi telefonul. Ar trebui sa intri in Home > *#7537#*> si sa alegi optiunea difuzor din lista.

Odata ce vei alege aceasta optiune, ar trebui sa porneasca muzica, dupa care poti apasa sa pui din nou pe speaker (in cazul in care telefonul este setat in limba engleza), ar muzica se va opri.

Daca se va intampla acest lucru, cu siguranta telefonul tau nu va avea nici o problema la difuzor, iar acesta va putea reda muzica preferata si va reda sunetele din jocuri si videoclipuri fara probleme.

In cazul in care vrei sa verifici difuzorul intern de pe un smartphone care are sistemul de operare Android, trebuie sa stii ca procedeul este similar cu cel prezentat anterior.

Diferenta este faptul ca aici in loc sa apesi pe Difuzor / Speaker, trebuie sa apesi pe optiunea Melody. Apoi va trebui sa apropii telefonul de ureche, iar in conditiile in care auzi muzica in difuzorul in care de regula ii auzi pe cei dragi cu care vorbesti la telefon, difuzorul telefonului este perfect.

In caz contrar, cu siguranta difuzorul are o problema iar din acest motiv telefonul ar trebui sa ajunga pe mana specialistilor de la service.

In conditiile in care difuzorul nu trece aceste teste, cu siguranta trebuie ca difuzorul sa fie inlocuit de catre cei de la service, iar acestia iti vor putea inlocui difuzorul cu unul nou si ieftin, sau iti vor putea pune un difuzor nou si original, care va fi de calitate superioara dar ceva mai scump.

Cel mai bine ar fi sa alegi sa iti cumperi un difuzor original, iar acesta va functiona apoi fara probleme.

There are no comments.

Leave a Reply