Share Button

Cum iti alegi monitorul pentru PC?
In momentul in care ai de gand sa iti cumperi un calculator, cu siguranta trebuie sa ai in vedere mai multe detalii foarte importante.

De exemplu, trebuie sa tii cont de scopul in care ai de gand sa folosesti calculatorul, pentru ca in functie de scopul utilizarii vei stii spre ce categorie de produse trebuie sa te orientezi.

Daca ai de gand sa folosesti calculatorul pentru gamming, atunci cu siguranta trebuie sa iti alegi un PC nou nout, special construit pentru gamming, iar astfel pe langa o unitate centrala foarte performanta, va mai trebui sa iti alegi si un monitor nou si performant, iar aici discutam despre monitoarele 4K, dar si o tastatura si un mouse pe masura.

Daca insa ai de gand sa folosesti calculatorul ocazional, atunci iti poti alege o unitate centrala second hand, iar atunci este evident faptul ca iti vei alege si unul din multimea de monitoare second hand, insa tastatura si mouse-ul le vei putea cumpara noi, dat fiind faptul ca acestea nu au preturi mari.

Apoi, conteaza foarte mult si bugetul pe care il ai la dispozitie, pentru ca degeaba iti doresti sa iti cumperi un calculator foarte performant, in conditiile in care banii de care dispui nu iti ajung pentru a face o asemenea achizitie.

Ei bine, pe langa scopul utilizarii calculatorului si buget, trebuie sa iti alegi monitorul si in functie de alte aspecte foarte importante, iar un aspect important care conteaza foarte mult este legat de dimensiunea acestuia.

In prezent, monitoarele care se gasesc pe piata au dimensiuni cuprinse intre 19 inch si 30 de inch, insa cel mai des achizitionate sunt monitoarele de 22 de inch, dar si cele de 24 de inch, deoarece acestea sunt ideale pentru fiecare tip de utilizator in parte.

Rezolutia este un alt aspect foarte important care trebuie luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor pentru calculator. Pe piata se gasesc atat monitoare second hand care sunt mai vechi, dar si monitoare second hand sau noi, care sunt Full HD sau 4K (monitoarele 4K sunt monitoare 4 X Full HD).

Despre monitoarele vechi putem spune ca sunt depasite de situatie, in timp ce despre monitoarele 4K putem spune ca sunt foarte scumpe, si nu sunt foarte performante in comparatie cu monitoarele Full HD, asa ca solutia cea mai buna pentru toti cei care au de gand sa isi aleaga un monitor, o reprezina un monitor Full HD.

Exista deasemenea monitoare mate sau monitoare glossy, iar aici fiecare utilizator isi va alege monitorul in functie de preferinte. Monitoarele glossy arata mult mai bine decat cele mate, insa atunci cand bate foarte tare lumina sau soarele, ele sunt aproape inutilizabile din cauza reflexiilor.

Panoul este o alta caracteristica importanta a monitoarelor. Cei care au un buget mare la dispozitie ar fi bine sa isi aleaga un panou IPS si nu unul TN. Panourile TN sunt preferate de catre gammeri, insa cele care sunt mult mai apropiate de realitate, care au culorile mai vii si mai vibrante, sunt fara indoiala panourile IPS.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii foarte importante de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre alegerea unui monitor pentru PC.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply