Share Button

Cum se intretin sculele electrice?Pentru a va asigura ca sculele electrice pe care le aveti sunt in stare buna in momentul in care va trebuie cel mai mult, va trebui sa aveti grija de ele in mod crospunzator. Mai jos va prezentam si unele sfaturi pe care este bine sa le urmati regulat pentru a putea sa folositi aceste scule electrice cat mai mult timp de acum in colo.

Pentru a ne asigura ca aceste scule sunt gata de lucru in momentul in care aveti nevoie de ele ar trebui sa fie intretinute corespunzator. Zona de admisie din aer si zona pentru evacuare sunt zone care ar trebui mentinute curate. Uneori este recomandat sa alocati timp pentru curatarea sculelor depozitate.

Verificati si zonele in care se afla cablurile pentru sculele electrice si daca acestea prezinta urme de rupere sau de uzura excesiva. Pot sa apara probleme in izolatie si daca acestea nu sunt observate la timp pot sa duca la expunerea cablurilor electrice.

Observarea problemelor de acest fel din timp asigura faptul ca sculele au tot timpul cantitatea de curent necesara dar si sa apara riscul unor accidente.

Stecherele trebuie sa se inspecteze in mod regulat, si niciunul dintre elementele care fac contact nu ar trebui sa fie deteriorat sau in cazul in care una dintre componente sau mai multe nu se afla in stare buna sau sunt mobile ar trebui fixate sau inlocuite.

Sunt si scule electrice care au baterii. In prezent sunt foarte multe aparate si masini care au baterii. Chiar si in momentul in care acestea nu sunt utilizate, acumulatorii se vor descarca lent in timp ce sunt depozitati si descarcarea depinde de temperatura.

Pentru ca la 30 de grade Celsius descarcarea este de doua ori mai rapida comparativ cu 20 de grade, ar trebui sa aveti grija ca aceste elemente sa fie pastrate pe o perioada mai lunga in loc cu un climat corect. Chiar si acumulatorii pe baza de Nichel ar trebui sa se pastreze bine in spatii in care temperatura e moderata.

Sculele electrice ar trebui depozitate de fiecare data in ambalajul original deoarece acest lucru va preveni acumularile de praf pe ele in timp ce nu sunt utilizate. Atunci cand sunt depozitate sculele care au si suprafete ascutite ar trebui unse si cu un strat de ulei nu foarte gros.

In cazul in care cumparati scule electrice de calitate este bine sa va asigurati ca acestea pot sa fie utilizate pe o perioada lunga de timp inainte de a fi deterioare complet si inainte de a necesita inlocuirea. Incercati sa cumparati echipamentul electric de la firme recunoscute si in care sa aveti incredere si sa evitati firmele de care nu ati auzit sau despre care fostii clienti nu vorbesc de bine.

Puteti sa cautati si pareri online ale clientilor si acesta este un alt mod prin care va puteti asigura ca sculele pe care vreti sa le cumparati sunt de calitate. Se recomanda sa aveti grija de uneltele electrice pe care le aveti pentru ca in acest mod va veti asigura ca acestea rezista pe o perioada cat mai lunga.

Be Sociable, Share!
comments
 • Ionel
  Posted at 10:32 am September 22, 2017
  Ionel
  Reply
  Author

  Eu le curat cu pensula si le sterg in fiecare saptamana

 • Leave a Reply