Share Button

Germania a fost mai tot timpul o tara foarte atractiva pentru romani, in conditiile in care nivelul de trai din Germania este cu mult superior nivelului de trai din Romania.

Salariile sunt mai mari cu mult in Germania, conditiile sunt cu mult superioare acolo, asa ca romanii au toate motivele din lume sa isi doreasca sa se stabileasca in aceasta tara.

Multi dintre romanii care au plecat insa in aceasta tara, mai devreme sau mai tarziu si-au gasit intr-un fel sau altul sfarsitul, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Cei care si-au pierdut viata in Germania cu siguranta au lasat in urma lor o foarte mare durere, iar familiile indoliate au cautat cele mai bune solutii pentru transport decedati Germania, dat fiind faptul ca si-au dorit sa isi inmormanteze rudele acasa.

In ceea ce priveste transportul decedatilor din Germania spre Romania, trebuie precizat ca acest lucru este posibil insa doar in anumite conditii.

In primul rand, repatrierea decedatilor se poate face numai in sicrie din zinc, special realizate pentru transportul funerar international. Masina care transporta persoane decedate trebuie sa fie deasemenea special fabricata in acest sens.

Cat despre transportul in sine, trebuie precizat ca acesta se poate efectua numai dupa ce se efectueaza urmatorii pasi:

  • inregistrarea decesului la autoritatile locale din Germania;
  • obtinerea certificatului constatator al decesului, tot din Germania;
  • obtinerea certificatului de imbalsamare de la morga din Germania;
  • obtinerea pasaportului mortuar, pentru ca fara acesta nu se poate efectua transportul funerar international;
  • obtinerea autorizatiei pentru transport funerar international;
  • Obtinerea altor documente prevazute de legislatia tarii in care s-a petrecut decesul decesul, dar si a documentelor prevazute de statele de tranzit.

Ei bine, dupa cum se poate observa, realizarea unui transport international funerar se poate efectua numai in conditiile in care firma care se ocupa de acest transport are la dispozitie toate aceste documente pe care le-am enumerat anterior.

De precizat este faptul ca de obtinerea documentelor se pot ocupa membrii familiei greu incercate, insa de cele mai multe ori acestia aleg sa ramana langa persoana decedata, iar in aceste conditii, de obtinerea documentelor necesare pentru un astfel de transport se ocupa reprezentantii firmei de transport funerar international.

Un amanunt foarte important de amintit este acela ca in clipa de fata exista mai multe firme care isi desfasoara activitatea in acest domeniu, asa ca familiile sfasiate de durere pot cauta cea mai atractiva solutie din punct de vedere financiar.

Cat despre pretul unui asemenea transport, trebuie precizat ca acesta depinde foarte mult de la o firma la alta, si este influentat de mai multi factori, precum distanta de unde trebuie repatriat decedatul si pana acasa.

Apoi pretul poate fi influentat si de obtinerea documentelor necesare pentru transport. Daca se ocupa firma de acest aspect, atunci cu siguranta pretul pentru repatrierea decedatilor este mai mare.

Asadar, acestea sunt detaliile importante de precizat in legatura cu transporturile funerare internationale, indiferent ca discutam despre repatriere decedati din Germania sau din alte tari.

There are no comments.

Leave a Reply