Share Button

Cum se curata un covorCovorul este fara doar si poate unul dintre cele mai importante accesorii care exista intr-o locuinta, iar acest lucru este cat se poate de evident deoarece el este printre primele lucruri care sar in ochi atunci cand un musafir deschide usa.

Covorul este un accesoriu pe cat de important pe atat de predispus la murdarie, in conditiile in care se calca pe el zi de zi, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea cum se curata un covor, pentru ca persoanele care trebuie sa isi curete covorul, sa gaseasca solutiile cele mai bune.

In primul rand trebuie precizat faptul ca un covor poate fi curatat si acasa dar si la o firma curatat covoare, asa ca fiecare poate alege sa isi curete covorul cum crede de cuviinta.

De exemplu, persoanele care intentioneaza sa isi curete acasa covorul, trebuie sa stie ca mai intai de toate acesta trebuie sa fie foarte bine curatat de praf, asa ca au nevoie in primul rand de un aspirator foarte puternic, care sa fie dotat cu o perie speciala pentru covor, care sa ridice bine perii acestuia. Cei care nu au un asemenea aspirator la dispozitie, pot alege sa bata afara covorul de praf, pana cand nu mai iese praf din acesta.

Apoi, trebuie ca in cazul in care covorul are una sau mai multe pete, acestea sa fie indepartate iar apoi covorul trebuie curatat pentru a nu se vedea ca a fost patat.

Urmatorul pas consta in testarea solutiei de curatat, pentru ca aceasta poate fi atat de puternica incat sa decoloreze covorul. Cel mai indicat este ca aceasta sa fie testata intr-un loc mai putin vizibil.

De precizat este faptul ca un covor nu se spala la fel ca rufele, Inainte de toate insa trebuie verificat daca acesta rezista la spalat, dupa care se poate spala. Referitor la spalarea covorului, trebuie precizat ca se folosesc solutii speciale, care pot fi achizitionate de la supermarket, sau de la magazine online de specialitate.

Ei bine, acestea sunt detaliile pe care in mare parte trebuie sa le cunoasca persoanele care intentioneaza sa isi curete si sa isi spele acasa covorul, pe cont propriu. Dupa o munca serioasa, sunt sanse mari ca acesta sa arate luna si bec dupa ce este curatat de praf si de pete, spalat si uscat.

Exista insa si persoane care atunci cand vine vorba despre spalarea covorului, aleg sa nu se mai chinuie, si isi duc covorul la spalat la o firma de specialitate.

Aceste firme de specialitate folosesc cele mai noi si cele mai performante aspiratoare pentru indepartarea prafului, dar si cele mai bune solutii. De fapt, aparatura este profesionala si solutiile sunt profesionale, asa ca rezultatul nu are cum sa fie altfel, decat cel asteptat.

Plus de asta, serviciile de curatare covoare sau spalare covoare nu sunt atat de costisitoare precum ar crede lumea, asa ca oricine isi permite sa isi duca la spalat si la curatat covoarele.

Asadar, covoarele se pot curata si spala acasa sau la o firma de specialitate, iar fiecare alege care varianta crede de cuviinta ca este mai buna.

There are no comments.

Leave a Reply