Share Button

Ce face un contabilPentru a vedea ce face cu adevarat un contabil noi va recomandam sa luati legatura cu firma care ofera servicii contabilitate Realcont.

Este responsabilitatea contabilului sa verifice acuratetea tuturor tranzactiilor cu bani si sa se asigure ca toate aceste tranzactii sunt legale si respecta liniile directoare actuale. Este posibil ca contabilul sa lucreze pentru o companie pe baza contractuala pentru a face cartile sau declaratiile fiscale. De asemenea, acestia pot alege sa lucreze pentru persoane fizice si sa-i ajute cu deciziile financiare, cu declaratiile fiscale sau cu alte probleme legate de bani.

Ce face contabilul?

Folosind numerele si situatiile financiare, un contabil descrie sanatatea unei companii, a unei organizatii sau a unui individ, folosind abilitatile de matematica, contabilitate, drept si finante. Acestea analizeaza profiturile si pierderile, furnizand informatii pe care investitorii si proprietarii de afaceri le au nevoie pentru a evalua modul in care o companie lucreaza o perioada de timp. Aceste informatii constituie baza rapoartelor companiei si a rapoartelor de inregistrare legala. Urmatoarele sunt cateva din sarcinile pe care un contabil trebuie sa le indeplineasca:

 • Determina necesarul de salarizare; mentine datele privind salarizarea; pregateste si proceseaza salarii lunare
 • Interactioneaza cu auditorii interni si externi in efectuarea auditurilor
 • Explica facturile si politicile contabile personalului, furnizorilor si clientilor
 • Pregateste si examineaza bugetele, veniturile, cheltuielile, intrarile de salarizare, facturile si alte documente contabile
 • Analizeaza si revizuiesc bugetele si cheltuielile pentru finantarea locala, de stat, federala si privata, contracte de revizuire si granturi.
 • Pregatesc declaratiile de profit si pierdere si rapoartele lunare de inchidere si contabilitate de cost.
 • Analizeaza tendintele de venituri si cheltuieli si recomanda niveluri bugetare corespunzatoare si asigura controlul cheltuielilor
 • Compileaza si analizeaza informatiile financiare pentru a pregati intrarile in conturi, cum ar fi conturile de registru general si tranzactiile de afaceri pentru documente
 • Sa supravegheze introducerea si gestionarea datelor financiare si a rapoartelor pentru sistemele financiare automatizate ale companiei
 • Rezolvati discrepantele contabile
 • Stabilirea, mentinerea si coordonarea implementarii procedurilor contabile si de control contabil
 • Recomandam, dezvoltam si mentinem baze de date financiare, sisteme informatice si sisteme de arhivare manuala

Tipuri de contabilitate:

Contabilitate publica

Acesta ar fi un serviciu de contabilitate destinat publicului larg si este considerat a fi mai profesionist decat contabilitatea privata. Contabilii publici contabili autorizati si necertificati pot furniza servicii publice de contabilitate.

Contabilitate privata

Aceasta ar fi o contabilitate care se limiteaza la o singura firma, in care un contabil primeste un salariu pe baza unui angajator-angajat. Acest termen este utilizat chiar daca angajatorul este intr-o societate publica.

Contabilitatea nationala a veniturilor

In loc de conceptul obisnuit al entitatii de afaceri, contabilitatea veniturilor nationale utilizeaza conceptul economic sau social in stabilirea contabilitatii. Acest tip de contabilitate este responsabil in furnizarea estimarilor publice privind puterea de cumparare anuala a unei tari. PNB (produsul national brut) se refera la valoarea totala de piata a tuturor bunurilor si serviciilor produse de o tara, de obicei in decursul unui an calendaristic.

Acestea sunt principalele informatii pe care este bine sa le retineti despre contabili. Nu sunt multe si nici greu de asimilat. Cu certitudine va putem spune ca aveti nevoie de contabili atunci cand vreti sa lucrati eficient si sa fiti mereu in legalitate.

There are no comments.

Leave a Reply