Share Button

Cum se alege incaltamintea pentru bebe?In momentul in care trebuie sa ne alegem incaltamintea, noi adultii, deja stim ca trebuie sa tinem cont de marimea pe care o avem la picior, stim din ce material sa ne alegem incaltamintea, stim care este brandul pe care il preferam, stim tot, ceea ce inseamna ca nu ne este deloc greu sa ne alegem incaltamintea.

Atunci cand vine insa vorba despre pantofi bebe sau despre orice alt tip de incaltaminte bebe, cu siguranta lucrurile nu mai stau chiar atat de simplu, pentru ca un parinte trebuie sa cunoasca mai multe detalii importante, pentru a alege incaltamintea pentru bebe.

In primul rand, un parinte care cauta incaltaminte bebelusi trebuie sa cunoasca marimea piciorului pentru a alege incaltamintea potrivita pentru bebe.

Pentru asta, parintele trebuie sa stie cum se masoara piciorul bebelusului, asa ca metoda cea mai simpla este aceea de a-i pune pe o foaie de hartie talpa piciorului, sau pe un carton, iar apoi cu un creon trebuie sa deseneze conturul piciorusului. Acesta trebuie apoi masurat centimetru cu centimetru de la calcai si pana la degetul mare.

Exista si alte metode si chiar dispozitive, insa cu siguranta aceasta metoda este cea care nu da gres niciodata.

Apoi, odata ce este stabilita marimea piciorului, cu siguranta parintii trebuie sa tina cont si de alte cateva detalii foarte importante pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand, conteaza foarte mult talpa, asa ca indiferent ca discutam despre pantofi bebe, mocasini bebe, sandale su orice alta incaltaminte pentru bebelusi, parintii ar trebui sa aleaga incaltamintea cu talpa flexibila.

Bebele va calca mult mai bine avand talpa flexibila, si se va simti foarte bine incaltat. In schimb, daca talpa este tare, bebele nici macar nu poate indoi talpa piciorului in timp ce paseste.

Parintii care cauta incaltaminte pentru bebelusi trebuie sa stie deasemenea ca pot sa gaseasca incaltaminte sub glezna, dar si incaltaminte pe glezna. Fara doar si poate insa, incaltamintea sub glezna este cea indicata, pentru ca le este mult mai usor bebelusilor sa paseasca avand astfel de incaltari.

Un alt amanunt foarte interesant pe care trebuie sa il aiba in vedere parintii care cauta incaltaminte pentru bebelusii lor, este calitatea materialului din care este confectionata incaltamintea.

Se poate gasi incaltaminte din piele pentru bebelusi sau incaltaminte din panza, care pot fi de calitate superioara. De preferat ar fi totusi incaltamintea din piele. Exista si incaltaminte din cauciuc sau din materiale plastice ori din alte materiale, insa aceasta nu este recomandata.

Cel mai indicat pentru un parinte insa, ar fi sa nu ii ofere copilului sau incaltaminte care a mai fost purtata si de catre fratiorii mai mari sau de catre alti bebelusi. De ce? Pentru ca incaltamintea se formeaza dupa piciorul celui care a incaltat-o prima data, asa ca nu este indicata pentru bebelusi daca a mai fost folosita.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre detaliile cele mai importante, de care trebuie sa tina cont parintii care cauta incaltaminte pentru cei mici.

There are no comments.

Leave a Reply