Share Button

Cum sa-ti promovezi site-ul in Social Media?Social Media este un instrument eficient si necostisitor cu ajutorul caruia iti poti promova site-ul fara a apela la agentii de marketing online cu preturi promovare site care nu pot fi suportate de bugetul tau. In Social Media oamenii sunt incurajati sa interactioneze unii cu ceilalti, prin postari si comentarii.

Exista 4 tipuri mari de social media: bloguri, retele de socializare, site-uri de bookmarking si forumuri. Dinstinctiile dintre aceste 4 tipuri nu sunt de fiecare data clare, insa acest lucru nu poate fi decat un avantaj.

Social Media te ajuta sa iti promovezi site-ul crescand traficul si producand linkuri care directioneaza catre site-ul. Iti recomandam cativa pasi pentru a patrunde in lumea Social Media.

Fa-ti un blog profesional

Vrei ca alti oameni sa posteze linkuri cu site-ul tau? Fa-ti un blog profesional atasat domeniului site-ului tau. Daca esti capabil sa furnizezi continut de calitate pe nisa business-ului tau, din ce in ce mai multi oameni vor posta linkuri catre acesta, ajutandu-ti site-ul sa creasca in Page Rank. Informatia trebuie sa fie consistenta, utila si de actualitate.

Fii parte dintr-o comunitate online

Unele din cele mai utile comunitati online pentru business-uri sunt Facebook, LinkedIn si Twitter. Pe langa acestea, iti poti face cont pe o comunitate de tip social bookmarking, in care membrii impartasesc informatii despre diverse site-uri, articole, stiri si alte lucruri de care sunt interesati. Cele mai cunoscute site-uri de bookmarking sunt Digg, Delicious, StumbleUpon si

Google Bookmarks.

Motoarele de cautare cauta pe aceste site-uri linkuri catre informatii noi si relevante. Daca iti faci un profil pe unul din aceste site-uri, poti posta linkuri catre website-ul tau acolo. Dar cel mai mult ai de castigat atunci cand alte persoane fac referiri la website-ul tau, generand mai mult trafic si postand linkuri catre acesta, asigurandu-i o crestere in Page Rank.

Un lucru important de tinut minte: nu te alatura unei comunitati online pentru a face spam sau pentru a vorbi non stop despre afacerea ta.

Ca in orice alt tip de comunitate, trebuie sa fii capabil sa asculti, sa interactionezi cu ceilalti membri si sa aduci un plus de valoare comunitatii oferindu-le informatii noi si relevante. Altfel, vei fi ignorat iar business-ul tau nu va avea de castigat.

Evita grupurile care sunt special concepute pentru spam. Cauta grupuri unde oamenii au un dialog autentic, facand schimb de opinii si cunostinte intr-un mod civilizat. Nu folosi tehnici agresive de marketing pentru a baga pe gat oamenilor produsele si serviciile tale.

Mai degraba contribuie cu informatii folositoare intr-o discutie, lasand semnatura de la final sa faca marketingul pentru tine. Oamenii te vor cunoaste din ce in ce mai bine si vor capata incredere, ajungand sa iti viziteze site-ul si sa faca afaceri cu tine.

Promoveaza-ti site-ul pe forumuri

Forumurile sunt instrumente social media de “moda veche”, care inca functioneaza in zilele noastre. Internetul este plin de forumuri online, specializate pe diverse teme de interes. Pe forumuri au loc cele mai intense dezbateri si de multe ori gasesti informatii care lipsesc pe site-urile obisnuite.

There are no comments.

Leave a Reply