Cum să alegi un scaun auto pentru copilul tău?

Cum să alegi un scaun auto pentru copilul tău?

0 Shares
0
0
0

Cum să alegi un scaun auto pentru copilul tău?Un scaun de mașină pentru copii este o necesitate ori de câte ori ai de mers undeva cu copilul și vrei să folosești mașina, astfel, această alegere este o decizie importantă. Acest mic ghid îți oferă toate răspunsurile de care ai nevoie.

Scaune auto în funcție de vârstă

Vârsta, greutatea și înălțimea copilului tău joacă un rol important în alegerea scaunului potrivit. Un număr tot mai mare de cercetări demonstrează că scaunele orientate spre spate sunt mai sigure decât scaunele auto orientate spre înainte pentru sugari și copii.

Siguranța scaunului auto

Siguranța este un aspect important atunci când alegi un scaun auto. Ar trebui să cercetezi cu atenție caracteristicile de siguranță ale scaunului – cum ar fi protecția împotriva impactului lateral și instalarea centurii de siguranță – și modul în care scaunul se potrivește la mașina ta.

Care scaun auto este cel mai sigur?

Aceasta este probabil una dintre cele mai frecvente și importante întrebări pe care și-le pun părinții atunci când încearcă să se decidă asupra unui scaun auto.

Cel mai sigur scaun auto este cel care:

  • Se potrivește copilului tău privind toate aspectele (dimensiunea corectă pentru vârsta, greutate și înălțime)
  • Se potrivește mașinii
  • Îl poți monta întotdeauna corect

Cel mai sigur loc în mașina ta

Nu toate scaunele pentru copii sunt potrivite pentru toate mașinile. Recomandăm să apelezi la un comerciant care acceptă retururi sau permite să testezi scaunul auto care te interesează înainte de a cumpăra.

Dacă mașina ta este mică, nu alege un scaun cu o bază mare. Dacă ai îndoieli, măsoară bancheta din spate a mașinii și compara-o cu măsurătorile pentru baza scaunului auto.

Pe lângă potrivirea fizică a scaunului pe bancheta din spate, unghiul scaunului și poziția centurii de siguranță pot afecta, de asemenea, dacă un scaun auto se potrivește în mașină.

În majoritatea mașinilor, centrul banchetei din spate este cel mai sigur loc; totuși, dacă ai nevoie două scaune auto în același timp, este posibil să nu existe spațiu între ele.

Cel mai simplu scaun auto de folosit

Nu există nicio caracteristică magică care să facă utilizarea unui scaun auto mai ușor decât altul; totuși, există anumite caracteristici de care trebuie să fii conștient atunci când alegi un scaun auto care pot face anumite aspecte ale instalării și utilizării scaunului puțin mai ușoare.

Ușor de instalat

Scaunele auto pentru bebeluși pot fi echipate cu sau fără bază și pot folosi centura de siguranță a vehiculului, deci răspunsul la întrebarea „Care este cel mai simplu mod de a instala un scaun auto?” depinde de metoda de instalare pe care o utilizezi pentru a-l instala în mod regulat.

Ușor de utilizat

O parte din siguranța scaunului auto este să te asiguri că centura de siguranță se potrivește corpului bebelușului tău. pentru fiecare călătorie. Aceasta înseamnă că, pe măsură ce bebelușul tău crește, va trebui să schimbi setările centurilor de siguranță.

Deși toate centurile de siguranță ale mașinii sunt reglabile, asigură-te că reglarea este ușor de realizat și de utilizat. În ceea ce privește butoanele și cataramele centurii de siguranță, vrei ceva mai rigid pentru ca un bebeluș sau un copil mic să nu se deblocheze singur, dar nu atât de rigid încât să fie dificil să îl scoți de fiecare dată când trebuie să cobori din mașină.

Ușor de curățat

Scaunele din țesături netede și/sau impermeabile sunt mai ușor de șters decât cele din țesături texturate sau absorbante. Pentru un amestec, cel mai bine este să folosești o husă detașabilă, care poate fi spălată la mașină. Este important să respecți instrucțiunile specifice de curățare pentru scaun pentru a evita compromiterea integrității de siguranță a scaunului auto.

În cadrul magazinului online BabyMatters.ro găsești numeroase variante, precum scoica auto Cybex Platinum – Cloud Z i-Size Plus 0-24 luni + Baza Z Soho Grey  pentru confortul și siguranța garantată a copilului tău.

0 Shares