Share Button

Cum putem imbunatati productia de lapte?Laptele este cunoscut din timpuri stravechi pentru proprietatile sale absolut deosebite in ceea ce priveste mentinerea starii de sanatae si de bine a organismului uman. Daca pana acum fita suprema era servirea laptelui din cutii bine ambalate si pasteurizate, iata ca acum laptele proapat este la mare cautare.

Asa se face ca din ce in ce mai multe persoane sunt manate de gandul de a-si incropi propria ferma de vacute, de la care sa extraga cu ajutorul unor aparate de muls vaci, cel mai proaspat lapte. Ulterior, laptele proaspat si sanatos poate ajunge fie pe propriile mese, fie pe piata de distributie, pus la dispozitia clientilor.

Pentru a putea colecta laptele proaspat, ne vor fi necesare instalatiile specializate pentru acest lucru, in speta aceste aparate de muls vaci care par a usura pe deplin procesul de colectare. Pentru aceasta, este necesar sa alegem modelele care ne sunt favorabile, din punct de vedere al indeplinirii functiunilor pentru care ele sunt destinate. Unul dintre cele mai bune site-uri de profil, cu o experienta vasta in domeniu, www.mulgatoare-vaci.blogspot.com pune la dispozitia clientilor o gama variata de modele, dotate cu particularitati ce pot satisface orice exigente.

Unul dintre cele mai cautate aparate de muls vaci este si modelul Milker 1/1, un aparat deosebit de utilizat pentru colectarea in siguranta si cu o deosebita rapiditate a laptelui. Pe langa faptul ca dispozitivul este unul dintre cele mai cautate la acest moment pe piata de profil, acesta poarta si garantia unui produs  de calitate, fiind executat de catre binecunoscuta firma nemteasca Milker Germania.

Ce este special la acest model de aparat de muls este faptul ca acesta este echipat cu un detector de mamita. Mamita este afectiunea care se produce atunci cand laptele nu este in totalitate colectat, acesta ramanand pe canalele transportoare ale ugerelor. In acest fel poate fi preintampinata o eventuala imbolnavire a  ugerului din cauze ce tin strict de experienta si atentia operatorului.

Dimensiunile aparatului il fac foarte usor de pozitionat, acesta avand o lungime de 1,45 m, o latime de 0,64 m si o inaltime de 1,09 m. Ca greutate acesta se incadreaza in limite normale, el cantarind aproximativ 58 de kilograme. Capacitatea tancului de vacuum este de 16 litri, iar debitul este de 190 de litri. Puterea motorului este de 0,55 kW, iar numarul de rotatii/ minut efectuate cu ajutorul acestuia este de 1420 (rot/ min).

Echipamentul este dotat cu un recipient de stocare a laptelui proaspat colectat de 30 de litri, iar materialul din care acesta este confectionat este inoxul. Tancul de vacuum are proprietatea de a asigura vacuum constant astfel incat procesul de colectare sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Pe langa aceasta, datorita aceluiasi tanc, pompa este protejata de intrarea in interior a lichidului. Din punct de vedere al pretului putem spune ca aparatul onu oscileaza exagerat de mult, in cadrul magazinelor de profil putand fi gasit la preturi cuprinse intre 1900 si  2300 lei. Cu toate acestea, beneficiile reale aduse in cadrul procesului de productie sunt edificatoare, acestea reliefandu-se din plin in rapoartele de colectare.

Utilizand astfel de aparate putem creste in mod vizibil productia de lapte. Tot ceea ce ne este necesar este doar ferma in sine si banii necesari unei investitii la nivel de dotare cu aparatura. Fiind produse aflate la mare cautare, in mod cert veti gasi aparatele de muls vaci potrivite fermei pe care o detineti, iar prin utilizarea acestora veti constata relativ rapid care sunt beneficiile reale pe care aceste produse le ofera.


Alte stiri actuale :

1. Producția de lapte de consum a crescut cu 4,4% la 11 luni
2. LaDorna mai renunţă la o parte din centrele de producţie din Suceava
3. România este codaşă la producţia de lapte, deşi ocupă locul 10 din UE, după numărul de vaci
4. Adio, lapte românesc! Îl vom bea pe cel din Ungaria
5. Din 1 ianuarie 2014 micii fermieri trebuie să producă numai lapte de calitate europeană. Laptele de la țară interzis la vânzare

There are no comments.

Leave a Reply